Događanja

23.
rujna 2023.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

RICHARD CLAYDERMAN

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Vitapop d.o.o.
od 29,86 € do 47,12 € od 224,98 kn do 355,03 kn
Ulaznice
od 29,86 € do 47,12 € od 224,98 kn do 355,03 kn
Ranije kupljene ulaznice vrijede za novi datum održavanja koncerta. 
Kupcima kojima novi datum održavanja koncerta ne odgovara, povrat sredstava omogućen je u roku 60 dana od objave novog datuma koncerta, odnosno do 14. prosinca 2022. na prodajnom mjestu gdje su ulaznice i kupljene.
 
Svjetska turneja Richarda Claydermana u povodu 40. obljetnice glazbene karijere.
 
Vječiti romantičar, kojega je nekadašnja prva dama Amerike Nancy Reagan nazvala Princem romantike, svojim rasprodanim koncertima već 40 godina zadivljuje publiku širom svijeta.
 
Legendarni glazbenik karijeru je započeo još u '70-ima, a svjetski je poznat po rekordnoj prodaji Balade za Adelinu, klasika koji je prodan u nevjerojatnoj nakladi od 22 milijuna primjeraka.
 
Prekretnica u njegovoj glazbenoj karijeri bio je susret s uglednim francuskim producentom Olivierom Toussaintom 1976. godine, koji je tada tražio novu glazbenu zvijezdu. Nedvojbeno ju je pronašao jer je od prvotno planirane naklade od 10.000 primjeraka, Balada za Adelinu dostigla nakladu od čak 22 milijuna! Time je započela neodoljiva priča o uspjehu.
 
Njegova glazba na koncertima kojima već desetljećima impresionira i starije i mlađe naraštaje redovito izaziva ovacije, a nerijetko i suze. Na koncertu u Zagrebu izvest će svoja najveća ostvarenja u posebnom vizualnom i akustičnom okruženju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. 
 
U 40 godina bogate glazbene karijere, Richard Clayderman održao je preko 2000 koncerata po cijelome svijetu, snimio je preko 1200 pjesama, prodao više od 85 milijuna albuma i osvojio 340 platinastih i zlatnih ploča. Nastupao je s brojnim glazbenim velikanima, uključujući slavni londonski Kraljevski filharmonijski orkestar, Tokijski simfonijski orkestar i mnogim drugima.
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.