Događanja

15.
studenoga 2021.
Ponedjeljak u 20:00 sati
Velika dvorana

SEVDAH U LISINSKOM

Ponedjeljak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: MUSIC TIME j.d.o.o.
130 kn
150 kn
170 kn
Ulaznice
130,00 kn
150,00 kn
170,00 kn

Tradicionalni koncert na kojem će posjetitelji moći uživati u izvedbama Nedžada Salkovića, Hanke Paldum, Esada Kovačevića, Alme Subašić, Ibre Bublina, Azre Husarkić, Ivana Jelića i Izeta Milišića, uz posebne gošće Dženanu Huseinagić i Dženanu Šehanović.

U interpretacijama eminentnih izvođača sevdaha publika u hrvatskom glavnom gradu osjetit će svu ljepotu sevdalinki, bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama, a Nedžad Salković, poznatiji pod nazivom „Princ Sevdaha“, još će jednom stati na pozornicu Lisinskog.

Idejni tvorac i producent Music Timea Tomislav Kašljević istaknuo je kako je veoma ponosan na projekt koji uspješno traje kroz 16 izdanja: „Nije lako okupiti toliko izvođača na jednoj sceni kao što je Lisinski, ali kada se nešto radi iz ljubavi, sve se može“.

Kao što je i samoj publici poznato, sevdalinka je gradska ljubavna pjesma koja predstavlja jedinstven glazbeni izričaj u Bosni i Hercegovini, koji se može pohvaliti dugom i bogatom tradicijom. Samom svojom strukturom i načinom izvođenja, sevdalinke su vrlo kompleksne pjesme prepune emocija, a sama riječ sevdalinka potječe od arapske riječi sawda, što znači crna žuč, dok je u bosanskom jeziku pojam sevdah dobio značenje čežnje, ljubavnog žara i ljubavnih jada.

Očekuju vas neponovljive pjesme koje diraju u srce: Žute dunje, Tebi majko, misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge.

Pri dolasku na koncert potrebno je priložiti COVID potvrdu, a za posjetitelje koji nisu cijepljeni osigurano je besplatno antigensko testiranje na ulazu u dvoranu.
 
Music Time team

Ulaznice možete potražiti u sustavu Eventim, na blagajni dvorane Lisinski te na ulaznice.hr.

Umirovljenici ostvaruju 10 % popusta pri kupnji ulaznice. 10 % popusta ostvaruje se i na gotovinsko plaćanje.