Događanja

20.
travnja 2022.
Srijeda u 20:00 sati
Velika dvorana

TONČI HULJIĆ: AVE MARIA
"POP MISA MEDITERANA"
HANA HULJIĆ: DIES IRAE

Srijeda U 20:00
Velika dvorana
Organizator: STAR PRODUKCIJA d.o.o.
150 kn
170 kn
200 kn
250 kn
Ulaznice
150,00 kn
170,00 kn
200,00 kn
250,00 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan održavanja programa od 18 sati do 19:30 u prostorima Lisinskog.  
 
Kapitalno djelo skladatelja Tončija Huljića pod nazivom Pop Misa Mediterana je kao takvo prvo u svijetu, s obzirom na to da se radi o jedinstvenoj kombinaciji duhovne i pop-glazbe. Radi se o vrhunskom i neponovljivom kulturnom događaju, sakralnom koncertu koji je svoju praizvedbu imao na Splitskom ljetu 2021. godine. 
 
Pop Misa Mediterana kreirana je po svim postulatima liturgijske mise te je svojevrsni spoj mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda. Umjetnički nerv autora učinio je svoje i iznjedrio iznimno djelo podijeljeno na tri dijela ukupnog trajanja 78 minuta: prvi je dio sama koncertna misa sa stavcima Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus, Agnus Dei. Drugi dio čini Dies Irae autorice Hane Huljić, dok je treći dio naziva Ave Maria.
 
Ovo je prva pop-misa na svijetu te je odobrena od strane Vatikana, gdje je ujedno arhivirana, a za nju postoji veliko zanimanje da se predstavi diljem Hrvatske, ali i šire.
 
Vodeće ime umjetničkog svijeta, akademski kipar Nikola Vudrag, koji je postigao izuzetan uspjeh i izvan Hrvatske, osmislio je vizualni identitet te je tako u ulozi scenografa i autora idejnog rješenja plakata. Formacija je zamišljena sa sastavnim elementima: orkestar, zbor, bend te tri solista (Lorena Bućan, Hana Huljić i Karlo Vudrić). Za orkestraciju je zaslužan Nenad Šiškov.