Događanja

21.
prosinca 2022.
Srijeda u 19:30 sati
Velika dvorana

TRADICIONALNI KONCERT ZVONKA BOGDANA I TAMBURAŠKOG ORKESTRA IZ VOJVODINE
"SVE JE MANJE DOBRIH TAMBURAŠA"

Srijeda U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
od 120 kn do 200 kn
Ulaznice
od 120 kn do 200 kn
Svake godine u prosincu, već tradicionalno, Zagreb i Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskoga posjeti legenda vojvođanske tamburaške i starogradske pjesme, istinski umjetnik, autor i pjevač Zvonko Bogdan. 
 
Uz klasične prepjeve mađarskih romansi i autorske skladbe, u kojima su pjesničke slike vojvođanskih salaša i razigranih mrkova prožetih tužnim tonovima, otrgnuo je od zaborava i nekoliko najljepših sevdalinski i gradskih pjesama koje svjedoče jednom vremenu. 
 
Koncerte, uz pratnju 21 tamburaša iz Subotice i Velikog tamburaškog orkestra Radiotelevizije Vojvodine, Zvonko Bogdan izvodi svake godine i s veseljem dijeli najnovije stihove sa zagrebačkom publikom.
 
Ove godine koncert je posvećen tamburašima, od legendarnog Janike Balaža, pa do mladih uspješnih glazbenika iz Vojvodine, koji su podrška i pratnja Zvonku na svim njegovim koncertima.
 
Ništa više nije kao prije, Nad Dunavom spustila se magla, Prošle su mnoge ljubavi novije su skladbe u kojima možete uživati u zimskoj tamburaškoj noći, a bezvremenski hitovi U tom Somboru, Ej salaši na sjeveru Bačke, Kraj jezera, Govori se da me varaš, Osam tamburaša s Petrovaradina dočarat će atmosferu i sjećanja na panonske ravnice i salaše, iz vremena koje se ponoviti neće.
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Djelatnici OTP banke, tvrtke INA i pretplatnici Telegrama pri kupovini ulaznice ostvaruju 20 % popusta.