Događanja

07.
prosinca 2021.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

VLATKO STEFANOVSKI TRIO
- UNPLUGGED

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
160 kn
Ulaznice
160,00 kn
Vješto spajajući etno-jazz, instrumentalni rock, jazz-fusion i blues, svjetski poznat gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski svojim nevjerojatnim glazbenim umijećem upotpunjenim mladenački furioznom ritam-sekcijom donosi jedinstvenu fuziju glazbenih stilova obogaćenu tradicionalnim makedonskim ritmovima. 
 
Još kao mladić, Vlatko Stefanovski osnovao je jedan od najvažnijih sastava ovih prostora, Leb i sol, što mu je donijelo kultni status. Nakon toga, otisnuo se u solističke vode, piše glazbu za kazalište i film te ostvaruje brojne uspješne suradnje s renomiranim svjetskim i domaćim glazbenicima: Miroslavom Tadićem, Tommyjem Emmanuelom i Stochelom Rosenbergom, Janom Akkermanom, Stefanom Milenkovićem, Theodosiijem Spassovim…, a nastupao je i uz glasovite ansamble i orkestre kao što su Londonski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar iz Sofije, bečki Tonkunstler orkestar, Slovenska filharmonija i dr. 
 
Dobitnik je najviše državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti, a Sveučilište Sv. Kirila i Metodija iz Skopja uručilo mu je počasni doktorat iz umjetnosti. 
 
Vlatko Stefanovski trio, koji još čine Ivan Kukić na bas-gitari i Jan Stefanovski na bubnjevima, krajem prošle godine objavio je hvaljeni album Taftalidze Shuffle, a svojim neodoljivim zvučnim pejzažima istkanima sviračkom virtuoznošću i posebnim senzibilitetom oduševljavaju publiku širom svijeta.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde (u elektronskom ili pisanom obliku) ili uz antigensko testiranje i identifikacijsku ispravu. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 do 19:30 u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.