Događanja

25.
studenoga 2022.
Petak u 19:30 sati
Velika dvorana

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA: OFF CIKLUS
PAMTIM SAMO SRETNE DANE
JOSIP CVITANOVIĆ, dirigent

Petak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
23,00 € 173,29 kn
Ulaznice
23,00 € 173,29 kn
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
JOSIP CVITANOVIĆ, dirigent 
Pjevači:
GABI NOVAK
IVANA MARIĆ
MARKO KUTLIĆ
MARTINA MAJERLE
NERMIN PUŠKAR
JURICA PAĐEN 
VLADO KALEMBER
 
Program:
Za dobra stara vremena
Košulja plava
Lutka za bal
Stranica dnevnika
Ljubavna
Čarobno jutro
Moj bijeli labude
Pamtim samo sretne dane
Sve što znaš o meni
Zamisli život u ritmu muzike za ples
O Ana
Obična ljubavna pjesma
Fratello
Još i danas zamiriše trešnja
Doris
Hajde da ludujemo
A šta da radim
Danas sam luda
Golubovi
Prolazi sve 
 
Publika će imati priliku čuti bezvremenske hitove Parnog valjka, Prljavog kazališta, Novih fosila, Srebrnih krila, Aerodoroma te autora Zrinka Tutića, Huseina Hasanefendića –Husa, Rajka Dujmića, Arsena Dedića i drugih u drugačijim aranžmanima koje su priredili Josip Cvitanović, Olja Dešić i Ivan Popeskić
 
Solisti će, uz pratnju Zagrebačke filharmonije, poznatim hitovima pokušati u jednoj večeri napraviti mali presjek zagrebačke pop-rock škole. 
Zagrebačkom filharmonijom ravnat će Josip Cvitanović, a pjevat će Gabi Novak, Vlado Kalember, Jurica Pađen, Ivana Marić, Marko Kutlić, Nermin Puškar i Martina Majerle.
Glazbeni producent projekta je Josip Cvitanović, a izvršni producent Tomislav Kašljević. 
„Nakon lanjske premijere projekta „Ima neka tajna veza“, brzo se i prirodno nadovezala ideja da i hitove zagrebačke pop-rock škole predstavimo na isti način. Pjesme Arsena Dedića, Kemala Montena, Rajka Dujmića, Huseina Hasanefendića Husa, Zrinka Tutića... to uistinu i zaslužuju, samo je šteta što jednim koncertom nećemo moći obuhvatiti sve, nego samo manji dio. Potrudili smo se da to bude neki reprezentativni presjek i vjerujemo da publika neće ostati razočarana“, rekao je Tomislav Kašljević, inače i sam veliki ljubitelj crossover formi. 
„Hitovima koji su nam ostavljeni u nasljeđe nova forma na neki način ulijeva i novi život jer dopire do nove publike i nastavlja se prenositi daljnjim generacijama, a i Zagrebačka filharmonija crossover projektima otvara vrata novoj publici, tako da je ovo jedan win-win projekt“, zaključio je Kašljević. 
 
Ulaznice u prodaji preko sustava eventim.hr, ulaznice.hr te na blagajni Lisinskog.
 
Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice.