Događanja

03.
ožujka 2022.
Četvrtak u 20:00 sati
Velika dvorana

ZORAN PREDIN
"GASTARBAJTER TRUBADUR"

Četvrtak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
120 kn
150 kn
180 kn
210 kn
Ulaznice
120,00 kn
150,00 kn
180,00 kn
210,00 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 sati do 19:30 u prostorima Lisinskog
 
Prije dvije godine rasprodanim je koncertom upravo u Lisinskom proslavio 40 godina uspješne karijere, u ožujku 2020. predstavio se u posebnom izdanju uz Zagrebačku filharmoniju, a ovim koncertom miljenik zagrebačke publike Zoran Predin još će jednom potvrditi status jednog od najznačajnijih glazbenika u regiji. 
 
Kantautor, pjesnik, pisac, autor filmske i kazališne glazbe, osnivač kultnog benda Lačni Franz, covid-stanku od koncerata iskoristio je za snimanje novog albuma Gastarbajter trubadur / Takšnih več ne delajo, koji je na streaming servisima objavljen u hrvatskoj i slovenskoj verziji. Album će se u fizičkom obliku naći samo kao ekskluzivno vinilno izdanje. 
 
Na pitanje zašto se osjeća kao gastarbajter trubadur i zašto je upravo tako nazvao novi album, Predin odgovara: Srećom, pajkice više nisu obavezni dio garderobe modernih trubadura, dok je sve drugo ostalo gotovo isto. Pogotovo u smislu da mjesto gdje izvadim gitaru i zapjevam postaje moj privremeni dom, a ja gastarbajter. O tome pjeva naslovna pjesma. Rođen sam za život na bini
 
Na koncertu će nastupiti uz Tonči Grabušić Quintet, a kao gosti nastupit će Damirov Django Group.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 do 19:30 u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. 50 % popusta na ulaznicu najniže cjenovne kategorije ostvaruju osobe u invalidskim kolicima, a osoba u njihovoj pratnji ostvaruje 50 % popusta na ulaznicu cjenovne kategorije koju sama odabere pri kupnji ulaznice.