Događanja

28.
lipnja 2022.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

ZUCCHERO SUGAR FORNACIARI WORLD TOUR

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
490 kn
350 kn
280 kn
210 kn
420 kn
Ulaznice
490,00 kn
350,00 kn
280,00 kn
210,00 kn
420,00 kn
 Zucchero (AKA Anselmo Fornaciari) kreće na veliku turneju kojom će obići 30-ak gradova. 
 
Jedan od omiljenih talijanskih glazbenika prodao je više od 60 milijuna nosača zvuka u karijeri, bio je prvi umjetnik sa Zapada koji je nastupio u Kremlju nakon pada berlinskoga zida, a njegov nastup u Havani 2012. godine ispred 80 000 posjetitelja smatra se najposjećenijim koncertom stranog umjetnika na Kubi za vrijeme embarga. 
 
U više od tri desetljeća dugoj karijeri, Zucchero je surađivao s glazbenicima raznih žanrova, kao što su Bryan Adams, The Blues Brothers, Bono, Jeff Beck, Eric Clapton, Joe Cocker, Elvis Costello, Miles Davis, Peter Gabriel, John Lee Hooker, BB King, Mark Knopfler, Brian May, Luciano Pavarotti, Iggy Pop, Queen, Alejandro Sanz, Sting te Ray Charles koji je oduševljeno izjavio: "Zucchero je jedan od najboljih blues glazbenika na svijetu!"
 
Godine 2016. objavio je album Black Cat koji je premijerno izveo na spektakularnom koncertu u Areni u Veroni kao uvertiru u nadolazeću svjetsku turneju koja broji preko milijun posjetitelja u 611 gradova, 67 zemalja i 5 kontinenata. Nakon toga, objavio je i albume D. O. C. i Discover. 
 
Impresivan je to dokaz velikog uspjeha popraćenog neprocjenjivom kvalitetom izvedbe, koji je prije nekoliko godina okrunjen objavom kompilacije najvećih hitova - Wanted - The Best Collection, koja slavi njegovih trideset godina u glazbi.
 
Glazbeno putovanje i veliko slavlje uz najveće hitove poput Senza Una Donna, Baila, Così Celeste, Cuba Libre, Everybody's Got To Learn Sometime, Diavolo In Me, Il Volo, Miserere ili Diamante obilježit će i njegov koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, gdje će Zucchero nastupiti prvi puta

 

Osobe u invalidskim kolicima ostvaruju besplatni ulazak na koncert, a osoba u njihovoj pratnji ostvaruje 50 % popusta na ulaznicu cjenovne kategorije koju sama odabere pri kupnji ulaznice. Radi uzajamne sigurnosti, preporučuje se nošenje zaštitnih maski.