Događanja

02.
studenoga 2021.
Utorak u 20:00 sati
Velika dvorana

BOŽO VREĆO

Utorak U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Music Time d.o.o.
17,00 € 128,09 kn
21,00 € 158,22 kn
25,00 € 188,36 kn
Ulaznice
17,00 € 128,09 kn
21,00 € 158,22 kn
25,00 € 188,36 kn
Za prisustvovanje koncertu, uz kupljenu ulaznicu, potrebno je priložiti COVID potvrdu u elektronskom ili pisanom obliku. Na ulazu u Dvoranu obavljat će se i nužno brzo antigensko testiranje, o trošku organizatora (besplatno za posjetitelje).
 
Jedinstveni, fenomenalni i neponovljivi Božo Vrećo vraća se u Lisinski!
 
Božo Vrećo šestim albumom Lachrimæ zaokružuje cjelinu autentičnog pjevanja i izvornih tekstova Sefarda koji se sastoji od otočnih pjesama, kroz dijapazon kantautorskog rada i autohtonih pripjeva s područja BiH, te tako kroz sve albume dosada formira jedan potpuno inovativan makamski pristup izvedbi sevdalinki. Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji, francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico. Navedeni ga mediji nazivaju „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca“.
 
Lirski tenor koji svojim anđeoskim castrato glasom ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima.
 
Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe. Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Dakako, proučava i mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.
 
Njegovi su koncerti potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi.  U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze.
 
Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazzabluesa, spiritualnog i polifonog.
 
Trenutno radi na filmskoj glazbi ladino pjesama u BiH, a jedna od njih, Maldiča, bit će dio dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu naziva "Sarajevo stereo" u produkciji i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.
 
Koncert u Lisinskom bit će istkan segmentima davnih i tek nastalih sevdah pjesama uz pratnju izvrsnih glazbenika iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Bit će to dijapazon performansa svjetskoga ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.
 
„Bit će magičnost od koncerta jer voljeni Zagreb to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se čarolija i desi. Vidimo se u Lisinskom da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi“, riječi su Bože Vreće uoči koncerta. 
 
Pri dolasku na koncert potrebno je priložiti COVID potvrdu, a za posjetitelje koji nisu cijepljeni osigurano je besplatno antigensko testiranje na ulazu u dvoranu.
 
Music Time team
 
Ulazak na koncert moguć je SAMO I ISKLJUČIVO uz predočenje COVID POTVRDE ili uz BRZO ANTIGENSKO TESTIRANJE (koje će se obavljati besplatno na ulazu, o trošku organizatora koncerta). 10 % popusta na cijenu ulaznica ostvaruju umirovljenici.