Događanja

03.
studenoga 2016.
Četvrtak u 20:00 sati
Mala dvorana

CIKLUS GLAZBENE STAZE: ZVJEZDANE STAZE

Četvrtak U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Udruga Moj svijet
5,00 €
Ulaznice
5,00 €
Ansambl Glazbene staze
Eda Rimanić, flauta
Vlade Matulić, klarinet
Đana Kahriman, violina
Vid Veljak, violončelo
Iva Ljubičić, klavir
Borko Rupena, udaraljke
 
Ansambl Glazbene staze poziva na glazbeno putovanje svemirom povodom 50. obljetnice premijere najpopularnijeg znanstveno fantastičnog TV serijala – Zvjezdane staze.
 
Na programu je glazba iz TV serijala i filmova Star Trek i klasični intermezzi.
 
Program:
Glazba iz TV serijala Star Trek kompozitora Alexander Courage-a i Jerry Goldsmith-a u aranžmanima Mie Pap
Marko Slaviček: Flash VIII. (praizvedba)
Bianca Ban: Event Horizon (skladano za Ansambl Glazbene staze 2013. g.)
Michael Nyman: Child's Play (hrvatska praizvedba)
 
Ansambl Glazbene staze je peteročlani miješani instrumentalni sastav kojeg čine instrumenti: flauta, klarinet, violina, violončelo i klavir. Po formi se svrstava u Pierrot sastave, kakvi su rijetki u svjetskim razmjerima, a jedini je takav u Hrvatskoj.  Ovisno o programu, ansambl surađuje i s drugim glazbenicima. Članovi ansambla su vrsni komorni glazbenici i solisti, kao i glazbeni pedagozi, obrazovani na muzičkim akademijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Ansambl djeluje od 2012. godine, a proizišao je iz istoimenog Ciklusa Glazbene staze.
Koncerti Ansambla tematski su osmišljeni, a vrlo često spajaju klasiku s drugim glazbenim izričajima - filmskom glazbom, jazzom, šansonom. S osobitim uspjehom, pohvalama kritike i velikim interesom publike, Ansambl je izveo programe Crveni ružMusic Trek meets Star Trek i Fantasia. Prepoznata je i edukativna kvaliteta programa, pa je ansambl uključen u izvedbu obrazovnih programa Hrvatske glazbene mladeži (Glazba u kvartu) i Ministarstva kulture (Ruksak (pun) kulture).
Od samih početaka Ansambl surađuje s mladim domaćim kompozitorima pa je do sada praizveo kompozicije Ivane Kovač, Biance Ban, Ivana Končića, Sande Majurec, Tomislava Uhlika i Ivana Josipa Skendera.  
Popust od 50 % odnosi se na učenike, studente i umirovljenike. Slobodan ulaz za vlasnike HGM kulturnog pokaza.