Događanja

29.
prosinca 2022.
Četvrtak u 19:30 sati
Velika dvorana

DAN DVORANE
DIVA I POZIV NA PLES

Četvrtak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
21,00 € 158,22 kn
24,00 € 180,83 kn
27,00 € 203,43 kn
Ulaznice
21,00 € 158,22 kn
24,00 € 180,83 kn
27,00 € 203,43 kn
DANIELA SCHILLACI, sopran
SIMFONIJSKI ORKESTAR HRVATSKE RADIOTELEVIZIJE 
IVO LIPANOVIĆ, dirigent
 
Program:
 
Jacques Offenbach
Uvertira operi Orfej u podzemlju 
Giuseppe Verdi
Tacea la notte placida… Di tale amor, arija Leonore iz 1. čina opere Trubadur 
Charles Gounod
Valcer iz 2. čina opere Faust 
Georges Bizet
Farandola iz scenske glazbe za Daudetovu dramu Arležanka
Giuseppe Verdi
Santo di patria… Allor che i forti corrono! Da te questo, arija Odabelle iz 1. čina opere Attila 
Amilcare Ponchielli
Ples satova iz 3. čina opere La Gioconda
Giuseppe Verdi
Nel dì della vittoria… Vieni t’affretta… Or tutti sorgete, kavatina Lady Machbeth iz 1. čina opere Macbeth
Petar Iljič Čajkovski
Valcer iz 2. čina opere Evgenij Onjegin 
Bedřich Smetana
Ples komedijaša (Skočná) iz 3. čina opere Prodana nevjesta 
Giuseppe Verdi
Merce dilette amiche, arija Elene iz 5. čina opere Sicilijanske večernje
 
Raskošno i strastveno slavimo jedan od najljepših dana u hrvatskoj kulturi, svečano otvorenje Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog!

Ovogodišnji svečani koncert čine neke od najpoznatijih i najljepših, nezaboravnih baletnih točaka iz opera, kao što su gracilni Ples satova iz Ponchiellijeve opere La Gioconda, otmjeni valcer iz Čajkovskijeva Evgenija Onjegina i njegov čeznutljivi „rođak“ – valcer iz opere Faust Charlesa Gounoda te luckasti Ples komedijaša iz duhovite Prodane nevjeste Bedřicha Smetane, da spomenemo tek neke.  

U svijet operne čarolije i predivnih arija, posebno odabranih za radosno blagdansko raspoloženje, otputovat ćemo s talijanskom opernom divom, sopranisticom svjetskoga glasa Danielom Schillaci. Kao proslavljena interpretatorica Verdijevih opera, umjetnica će otpjevati neke od najljepših opernih arija iz Verdijeva grandioznog glazbeno-scenskog opusa, opernih remek-djela, kao što su Trubadur, Attila, Macbeth i Sicilijanske večernje. Za pultom Simfonijskoga orkestra Hrvatske radiotelevizije bit će veliki poznavatelj opernoga repertoara i jedan od naših najboljih dirigenata, sjajni maestro Ivo Lipanović.

No i daljnja blagdanska iznenađenja i glazbene poslastice čekaju sve one koji se odluče pridružiti nam se u jedinstvenoj slavljeničkoj večeri našeg Lisinskog, najpoznatijega „doma u kojem živi glazba“ i podijeliti s nama blistave i radosne glazbene trenutke. I još vam nešto moramo šapnuti (pst, nemojte nikome reći!): na koncertu ćete uživati i u famoznom can-canu velikoga majstora operete i plesne glazbe, našega dragog i zabavnog, starog prijatelja Jacquesa Offenbacha, a djela (našeg mlađeg prijatelja) ingenioznog Johanna Straussa mlađeg donijet će dašak čarobnog ugođaja bečkoga Novogodišnjeg koncerta. Večer opernog sjaja i radosti koju ne smijete propustiti! 

Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i tvrtke INA d.d. te skupne posjete (više od 15 ulaznica). Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene odabrane kategorije ulaznice. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice. Popusti se ne zbrajaju. Pretplatnici ciklusa 'Lisinski subotom' na blagajni ostvaruju 20 % popusta pri kupnji ulaznica.