Događanja

24.
rujna 2023.
Nedjelja u 20:00 sati
Mala dvorana

HOTEL NOSTALGIJA (PLAZA), Neil Simon

Nedjelja U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Kazališna grupa Lectirum
10,00 €
Ulaznice
10,00 €
Romantična komedija o ljubavi, sjeti i zabludi u tri čina, tri različite priče koje pričaju glumci smješteni u istome hotelu.
 
Glume: KSENIJA PAJIĆ
            NATALIJA ĐORĐEVIĆ
            ZIJAD GRAČIĆ
            MLADEN ČUTURA
 
Režija:  NINA KLEFLIN
 
Prvi čin publici predstavlja bračni par koji se na 35. godišnjicu braka sastaje u istom apartmanu u kojem su proveli prvu bračnu noć. Žena je ushićena, veseli se susretu s mužem u istoj sobi, ali on se ne sjeća godišnjice, misli da je žena pogriješila datum. Tu počinje priča o ljubavi i nevjeri. Žena je odana supruga, a muž je vara sa svojom mladom tajnicom. U duhovitim i životnim dijalozima odvija se radnja koju će svatko prepoznati iz neke priče ili svoga okružja. Komično, zanimljivo i kritički glumci publici predstavljaju životnu zbilju nad kojom se svatko može zamisliti, ali i nasmijati. 
 
Drugi čin uključuje susret filmskog producenta i njegove mladenačke ljubavi.
Kao mladi bili su u vezi, život ih je razdvojio, ona se udala za mladića kojega oboje poznaju. Njezin život je uobičajen: ona je udana žena i majka troje djece, ali život s mužem nije joj zanimljiv iako to ne želi priznati. Producentu se život bitno promijenio od kada se bavi tim poslom. U životu je uspio, ali emotivno nije sretan. Iza njega su tri katastrofalna braka.  Htio je vidjeti djevojku iz mladosti, izjadati joj se i pokušati obnoviti vezu s njom. 
 
Adaptacija koju je načinila Nina Kleflin, ujedno i redateljica cijele predstave, zanimljiva je utoliko što su likovi smješteni u naš prostor koji će svatko prepoznati. Poznaju se iz Popovače, a tamo su kao mladi ljubovali. Ona je ushićena njegovim poslom i stalno ga ispituje koje glumice, glumce, sportaše i političare poznaje. Tu počinje komedija karaktera, zabune, situacije i verbalno smišljenih smiješnih trenutaka. 
 
Treća priča vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer. Zaplet počinje kada se ona zaključa u sobu jer se ne želi udati. Otac je očajan, svadba je skupa, a on stalno zbraja koliko će izgubiti ako se kći ne uda. 
 
Projekt Hotel Plaza scenografski je osmislio Miljenko Sekulić koji je na moderan likovni način riješio zahtjevnu scenografiju te je time prilagodio putujućoj grupi, ali i širokim pozornicama.
Cijena ulaznice za grupne posjete iznosi 8 €. Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. Fiksni tečaj konverzije iznosi 1 € = 7.53450 kn U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Pisani prigovor moguće je poslati na adresu prigovor@lisinski.hr.