Događanja

02.
listopada 2024.
Srijeda u 20:00 sati
Mala dvorana

LISINSKI SRIJEDOM & IZVORIŠTA
DAMIR IMAMOVIĆ

Srijeda U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
25,00 €
Ulaznice
25,00 €
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Izvorišta predstavljaju proslavljenog sevdalijskog pjevača Damira Imamovića, koji će nastupiti s bendom u sastavu: Nenad Kovačić (perkusije), Ivana Đurić (violina) i Ivan Mihajlović (bas).
 
Damira Imamovića ne treba posebno predstavljati. Odrastao je u obitelji sevdalijskih bardova, djeda Zaima i oca Nedžada, a u svijet tradicijske glazbe uplovio je početkom 21. stoljeća. Na početku je djelovao u sklopu Damir Imamović Tria s kojim je snimio albume Damir Imamović Trio svira standarde (2006.) i Abrašević Live (2008.). Uslijedila su dva samostalna albuma - Damir Imamović (2010.) i Svrzina kuća (2011.), da bi nakon toga s Nenadom Kovačićem i Ivanom Mihajlovićem osnovao Sevdah Takht Damira Imamovića s kojim je 2012. objavio istoimeni album. Iako je od početka karijere privlačio pozornost međunarodne glazbene javnosti, ključna godina za međunarodnu karijeru bila je 2016. kad je sa Sevdah Takhtom objavio album Dvojka za Glitterbeat Records, koji je producirao Chris Eckman.
 
Damir Imamović iz albuma u album dobiva sve veću pozornost pa se može reći da mu je vrhunac karijere posljednji album Singer Of Tales iz 2020. godine. Njega je objavila još jedna velika izdavačka kuća - Wrasse Records, a Damir ga je snimio s praktično All-Star postavom: uz njega su svirali američki basist Greg Cohen (Tom Waits, David Byrne, John Zorn, Elvis Costello, Tricky...), kemenche virtuoz Derya Türkan, zasigurno jedan od najvažnijih turskih glazbenika, te sjajna bosanskohercegovačka violinistica Ivana Đurić. Album je producirao Joe Boyd (Pink Floyd, R.E.M., Nick Drake...).
 
To nije bio i vrhunac njegove izdavačke karijere. Naime, prošle je godine njegov novi album The World And All That It Holds objavila ugledna izdavačka kuća Smithsonian Folkways, a Imamović je jedan od rijetkih europskih izvođača kojem je ukazana takva čast. Zanimljivost tog albuma čini i činjenica da ga je Damir napisao kao svojevrstan soundtrack novom istoimenom romanu Aleksandra Hemona. Damir je čitao Hemonov rukopis u njegovu nastajanju te skladao taj album koji je prošle godine bio na mnogim svjetskim top-ljestvicama na samom vrhu world music produkcije.
 
„Imamovićev dirljiv glas, istovremeno delikatan i snažan, cijelo vrijeme dobiva prostora za disanje. Ovo je narodna glazba koja povezuje munjevite trenutke emocija kroz stoljeća, osvjetljavajući skrivene priče i svjetlucajući elektricitetom." Guardian (Folk album of the month)
 
INA Industrija nafte d.d. sponzor je ciklusa Lisinski srijedom.

Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.