Događanja

13.
studenoga 2024.
Srijeda u 20:00 sati
Mala dvorana

LISINSKI SRIJEDOM & IZVORIŠTA
MARIA MAZZOTTA

Srijeda U 20:00
Mala dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
22,00 € 165,76 kn
Ulaznice
22,00 € 165,76 kn
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog i Izvorišta predstavljaju jednu od trenutno najuzbudljivijih europskih world music pjevačica! Talijanka Maria Mazzotta treći put vraća se u Zagreb, ali prvi put nastupa u Maloj dvorani Lisinskog! 
 
Maria Mazzotta je pjevačica nevjerojatnih vokalnih sposobnosti koja na pozornicu donosi dašak talijanskoga juga, regije iz koje dolazi pizzica, uzbudljiva i predivna glazba koja je osvojila cijeli svijet.
 
Karijeru je započela kao pjevačica kultnog benda Canzoniere Grecanico Salentino, koji smo gledali u Močvari, a nakon nekoliko snimljenih albuma i na stotine koncerata s CGS, Maria Mazzotta odlučila se na nešto intimniji pristup glazbi talijanskoga juga. Prvo je radila s violončelistom Redijem Hasom, potom je 2020. objavila prvi potpuno samostalno potpisani album Amoreamaro, a sam naziv albuma ('gorka ljubav') najbolje pokazuje pristup koji je odabrala za taj album. 
 
Mazzotta u Amoreamaro bez straha prolazi kroz sve emocije koje ljubav može ponuditi, a pjesma joj služi kao 'vozilo' za katarzu i utjehu, ali i kao lijek, što je tipično za pučku tradiciju. Ugledni Songlines cijeli je album sublimirao u četiri sjajne riječi: "Strastven album snažnog karaktera." Amoreamaro je proglašen jednim od 10 najboljih world music albuma u 2020. godini na svijetu. 
 
Ove godine Mazzotta je objavila novi album Onde na kojem se odvažila na hrabar iskorak te ga je snimila uz pratnju električne gitare i bubnjeva. Ni promjena stila nije spriječila kritičare da aklamacijom pozdrave taj album koji je u prvim mjesecima 2024. bio na vrhu svjetskih world music top-ljestvica. No Mazzotta u Lisinski ipak ne dolazi s tim bendom, već će nam pružiti intimni koncert u pratnji harmonikaša Antonina De Luce.
 
„Deset pjesama na 'Amoreamaro' otkrivaju Mazzottino pjevanje s briljantnim tehničkim umijećem i ravnotežom između intimnog i dramatičnog štiha. Raznovrsna instrumentalizacija također je ugodna i pridonosi bogatoj tapiseriji raspoloženja i zvukova. Obrađene i obogaćene novim zvukovima i riječima, tradicionalne pjesme su profinjene i čuvaju autentičnu prirodu pjesama. Originali se savršeno uklapaju i zajedno tvore prekrasnu glazbu koja je 'Amoreamaro'.“ SoundInReview
 
„Bilo da poseže za materijalom iz prošlosti ili piše vlastiti, Mazzotta drži u blizini dugu sjenu tradicije. Maria Mazzotta i njezin bend ovdje stvaraju novi put, i to čine nevjerojatno uvjerljivo i veličanstveno. 'Onde' je trijumf.“ RootsWorld
 
INA Industrija nafte d.d. sponzor je ciklusa Lisinski srijedom.

Osobe u invalidskim kolicima imaju besplatan ulazak, dok osoba u njihovoj pratnji plaća 50 % cijene ulaznice. Popusti na cijene ulaznica ostvaruju se na blagajni dvorane Lisinski. U skladu s odredbom članka 86. stavak 1. točka 12. Zakona o zaštiti potrošača, kupac nema pravo na jednostrani raskid ugovora (povrat ili zamjenu ulaznice). Kupac može ostvariti pravo na povrat cijene ulaznice isključivo u slučaju otkazivanja događaja. Za ulaznice kupljene na blagajni Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog povrat je moguć u roku 60 dana. Nakon tog roka povrat više nije moguć. Za ulaznice kupljene internetom povrat obavlja tvrtka Dekod d.o.o. (www.dekod.hr). Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača, svi pisani prigovori mogu se predati osobno u poslovnim prostorijama Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, putem pošte na adresu Trg Stjepana Radića 4, Zagreb, odnosno putem elektroničke pošte na e-adresu prigovor@lisinski.hr.