Događanja

30.
studenoga 2024.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
I VIRTUOSI DEL TEATRO ALLA SCALA
DARIJA AUGUŠTAN, sopran

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Upis pretplate
Ulaznice
Upis pretplate
I VIRTUOSI DEL TEATRO ALLA SCALA
DARIJA AUGUŠTAN, sopran
PUCCINI 100!
U spomen na 100. godišnjicu smrti Giacoma Puccinija
U suradnji s Talijanskim institutom za kulturu.
 
Giacomo Puccini: Gudački kvartet u D-duru, SC 50 (orkestracija: Wolfgang Ludewig)
Giacomo Puccini: Krizanteme, elegija za gudački kvartet, SC 65
Giacomo Puccini: Tri menueta, za gudački kvartet, SC 61
Giacomo Puccini: Popijevke za glas i glasovir (orkestracija: I Virtuosi del Teatro Alla Scala)
(A te, Storiella d'amore, Sole e amore, Avanti Urania!, Inno a Diana, E l'uccelino, Terra e mare, Canto d'anime, Casa mia, casa mia, Morire?, Sogno d'or)
 
Stogodišnjica smrti jednoga od najvećih opernih majstora svih vremena Giacoma Puccinija obilježava se i u ciklusu Lisinski subotom. U Zagreb je stižu koncertno obilježiti instrumentalisti orkestra najslavnije svjetske operne kuće u kojoj je sam Puccini gledao praizvedbe mnogih svojih remek-djela. I Virtuosi del Teatro Alla Scala mnogo su više od komornog ansambla koji čine članovi Filharmonijskog i Opernog orkestra milanske Scale. To je koncentrat najkvalitetnijih glazbenika, kombinacija orkestralnih solista i vođa dionica s višegodišnjim iskustvom rada na koncertima i opernim produkcijama uz najbolje svjetske dirigente. Pronose svijetom ljepotu instrumentalnog muziciranja i talijanske virtuoznosti; donose netipičnog, neopernog, drukčijeg Puccinija u izvedbi njegovih instrumentalnih djela i solopjesama. Njihovu su glasovirsku dionicu orkestrirali oni sami, a ekskluzivno ih Dvorana Lisinski povezuje s trenutačno najtraženijom hrvatskom opernom umjetnicom na talijanskim opernim podijima, sopranisticom Darijom Auguštan. Nakon što su slične suradnje već imali s opernim divama poput Renate Tebaldi i Barbare Frittoli, uz misao o tome da redovito snimaju za velike nakladnike, ovaj će koncert zasigurno biti početak jednog lijepog prijateljstva.
Cijene pretplate: 300,00 € / 270,00 € / 240,00 € Moguća obročna otplata do 6 rata. POPUSTI: 10 % popusta za studente, učenike i umirovljenike (uz predočenje odgovarajućeg dokumenta); 20 % popusta za pretplatnike sezone 2023./2024.; 30 % popusta za osobe s invaliditetom uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu); paket pretplatničkih ulaznica ciklusa Lisinski subotom i Lisinski da camera (Pretplata Lisinski+): 350,00 € / 320,00 € / 290,00 € Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice, osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Navedeni popusti se ne zbrajaju. Prodaja pretplate započinje u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. na blagajnama Lisinskog te online na mrežnoj stranici www.lisinski.hr. Pretplatnici sezone 2023./2024. mogu kupiti pretplate po povlaštenim cijenama i sačuvati svoja mjesta isključivo u razdoblju od 20. svibnja do 21. lipnja 2024. Poslije tog razdoblja moći će kupiti pretplatu u redovnoj prodaji po povlaštenoj cijeni, ali im dosadašnja mjesta ne mogu biti zajamčena. Prodaja pretplate prije ljetne stanke završava u petak, 12. srpnja 2024. Prodaja pretplate nakon ljetne stanke nastavlja se u ponedjeljak, 2. rujna i traje do subote, 28. rujna 2024. na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.