Događanja

17.
svibnja 2025.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
IVO POGORELIĆ, glasovir

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Upis pretplate
Ulaznice
Upis pretplate
IVO POGORELIĆ, glasovir
 
Johan Sebastian Bach: Talijanski koncert u F-duru, BWV 971
Robert Schumann: Bečki karneval, op. 26
Sergej Sergejevič Prokofjev: Romeo i Julija prije rastanka (Oproštaj) iz Deset glasovirskih komada iz baleta 'Romeo i Julija', op. 75
Sergej Sergejevič Prokofjev: Šesta sonata u A-duru, op. 82
 
Već je lijep niz godina zagrebačka publika povlaštena što svake sezone doživi novi susret s Ivom Pogorelićem u Lisinskom. Jedna od pouka toga iskustva je da u Pogorelićevim interpretacijama nema repriza. Glazbena djela kojima se vraća, bilo nakon nekoliko godina ili više desetljeća, bivaju nam svaki put predstavljena u novom svjetlu, kao poznati krajolici u različitim godišnjim dobima.
 
U ovoj sezoni čekaju nas uzbudljivi ponovni susreti s Bečkim karnevalom Roberta Schumanna i s dvjema skladbama Sergeja Prokofjeva: prizorom Romeo i Julija prije rastanka iz istoimenoga baleta te Šestom sonatom u A-duru. Povrh toga, čeka nas i osobito uzbuđenje jedne premijere na koncertnom repertoaru Ive Pogorelića koji će nakon dugo vremena ponovno zaći među temelje europske klasične glazbe i pijanističke literature, u partituru Talijanskog koncerta Johanna Sebastiana Bacha. Ako ijedan pijanist današnjice to dobro poznato i omiljeno barokno djelo može predstaviti tako da ga doživimo kao sasvim novo, netom skladano baš za tu čudesnu večer u Lisinskom, onda je to Ivo Pogorelić.
Cijene pretplate: 300,00 € / 270,00 € / 240,00 € Moguća obročna otplata do 6 rata. POPUSTI: 10 % popusta za studente, učenike i umirovljenike (uz predočenje odgovarajućeg dokumenta); 20 % popusta za pretplatnike sezone 2023./2024.; 30 % popusta za osobe s invaliditetom uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu); paket pretplatničkih ulaznica ciklusa Lisinski subotom i Lisinski da camera (Pretplata Lisinski+): 350,00 € / 320,00 € / 290,00 € Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice, osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Navedeni popusti se ne zbrajaju. Prodaja pretplate započinje u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. na blagajnama Lisinskog te online na mrežnoj stranici www.lisinski.hr. Pretplatnici sezone 2023./2024. mogu kupiti pretplate po povlaštenim cijenama i sačuvati svoja mjesta isključivo u razdoblju od 20. svibnja do 21. lipnja 2024. Poslije tog razdoblja moći će kupiti pretplatu u redovnoj prodaji po povlaštenoj cijeni, ali im dosadašnja mjesta ne mogu biti zajamčena. Prodaja pretplate prije ljetne stanke završava u petak, 12. srpnja 2024. Prodaja pretplate nakon ljetne stanke nastavlja se u ponedjeljak, 2. rujna i traje do subote, 28. rujna 2024. na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.