Događanja

12.
travnja 2025.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
ORKESTAR TALIJANSKE ŠVICARSKE
MARKUS POSCHNER, dirigent
JULIJANA AVDEJEVA, glasovir

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Upis pretplate
Ulaznice
Upis pretplate
ORKESTAR TALIJANSKE ŠVICARSKE
MARKUS POSCHNER, dirigent
JULIJANA AVDEJEVA, glasovir
 
Ludwig van Beethoven: Koriolan, uvertira, op. 62
Petar Iljič Čajkovski: Koncert za glasovir i orkestar u b-molu, op. 23
Dmitrij Šostakovič: Deveta simfonija u Es-duru, op. 70
 
Dvanaest godina nakon prvoga gostovanja u Hrvatskoj, na podij Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u novoj sezoni vraća se jedna od vodećih pijanistica današnjice, Julijana Avdejeva. Osvojivši prvu nagradu na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Frédéric Chopin u Varšavi 2010. godine, stekla je međunarodno priznanje, zahvaljujući čemu danas uživa ugled jedne od najomiljenijih glazbenica diljem svijeta. Iznimna umjetnica čije izvedbe odišu vatrenim temperamentom i virtuoznošću, ali i osobitim senzibilitetom i uvjerljivošću, nastupit će kao solistica uz Orkestar Talijanske Švicarske, rezidencijalni orkestar LAC-a (Lugano Arte e Cultura, Ticino, Švicarska).
Pod vodstvom šefa dirigenta Markusa Poschnera, koji je bogatu međunarodnu karijeru počeo kao asistent Sir Rogera Norringtona i Sir Colina Davisa, Orkestar je izrastao u jedan od najuspješnijih ansambala u Europi, koji entuzijastičnim izvedbama osvaja publiku u glazbenim središtima.
Zahvaljujući zajedničkoj viziji istraživanja manje poznatih putova interpretacije i oblikovanja programa, Orkestar i Markus Poschner zaslužili su brojne nagrade, među kojima i Međunarodnu nagradu za klasičnu glazbu (ICMA) 2018.
 
Uz iznimne glazbenike, koncert privlači i živopisnim programom, satkanim od vrijednih ostvarenja klasične glazbe. Uvertira Koriolan, op. 62 Ludwiga van Beethovena i Deveta simfonija u Es-duru, op. 70 Dmitrija Šostakoviča bit će raskošno ornamentiran okvir za jednu od najomiljenijih skladbi pijanističkoga repertoara – Koncert za glasovir i orkestar u b-molu, op. 23 Petra Iljiča Čajkovskog, čiju će virtuoznu solističku dionicu odsvirati izvrsna Julijana Avdejeva! 
Cijene pretplate: 300,00 € / 270,00 € / 240,00 € Moguća obročna otplata do 6 rata. POPUSTI: 10 % popusta za studente, učenike i umirovljenike (uz predočenje odgovarajućeg dokumenta); 20 % popusta za pretplatnike sezone 2023./2024.; 30 % popusta za osobe s invaliditetom uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu); paket pretplatničkih ulaznica ciklusa Lisinski subotom i Lisinski da camera (Pretplata Lisinski+): 350,00 € / 320,00 € / 290,00 € Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice, osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Navedeni popusti se ne zbrajaju. Prodaja pretplate započinje u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. na blagajnama Lisinskog te online na mrežnoj stranici www.lisinski.hr. Pretplatnici sezone 2023./2024. mogu kupiti pretplate po povlaštenim cijenama i sačuvati svoja mjesta isključivo u razdoblju od 20. svibnja do 21. lipnja 2024. Poslije tog razdoblja moći će kupiti pretplatu u redovnoj prodaji po povlaštenoj cijeni, ali im dosadašnja mjesta ne mogu biti zajamčena. Prodaja pretplate prije ljetne stanke završava u petak, 12. srpnja 2024. Prodaja pretplate nakon ljetne stanke nastavlja se u ponedjeljak, 2. rujna i traje do subote, 28. rujna 2024. na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.