Događanja

15.
veljače 2025.
Subota u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
Sir ANDRÁS SCHIFF, glasovir

Subota U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Upis pretplate
Ulaznice
Upis pretplate
Sir ANDRÁS SCHIFF, glasovir
 
Program naknadno
 
Nakon nezaboravnoga koncerta s Orkestrom iz doba prosvjetiteljstva 2019. godine, Sir András Schiff ponovno se vraća u Zagreb. Bit će to prvi solistički recital u Dvorani Lisinski toga legendarnog pijanista, dirigenta, predavača i općenito jednoga od najzanimljivijih promicatelja klasične glazbe u svijetu danas. Najviši izvedbeni i umjetnički standardi, beskompromisno poštovanje notnog zapisa, jedan od najvećih koncertnih repertoara u povijesti pijanizma, interpretacije koje na najbolji način spajaju intelektualnu i emocionalnu dimenziju glazbe – sve te odlike krase maestra Schiffa. To je umjetnik koji je, primjerice, na svoj 70. rođendan, 21. prosinca 2023., počeo Bach-ciklus u Dvorani Pierre Boulez u Berlinu, u sklopu kojega je na sedam koncerata u 17 dana izveo sva najznačajnija i najveća Bachova djela!
 
Za točan program zagrebačkoga koncerta morat ćemo se ipak strpjeti, a Sir András Schiff odgovara i zašto: „Mi pijanisti dužni smo vrlo detaljno odrediti naše programe mnogo mjeseci ili čak godina unaprijed. To je golem teret. Kako biste mogli znati što želite svirati za dvije godine, sedam mjeseci i četiri dana? To ovisi o mnogo elemenata, akustici, instrumentu, dnevnom raspoloženju... Za mene je spontanije najaviti program na licu mjesta i u kratkim crtama objasniti odabrane skladbe. Na taj se način stvara povezanost s publikom; zajedno smo tu da bismo nešto doživjeli. Mora postojati međusobno povjerenje, moramo poštovati jedni druge. Publika bi trebala vjerovati da ću joj uvijek predstaviti samo najbolja djela, pripremljena najbolje što mogu. Zauzvrat, računam na osjećajnost i veliku mudrost svoje publike. Takvim pristupom – a ima i drugih ideja – možemo doživjeti koncerte na nov i osvježavajući način.“
Cijene pretplate: 300,00 € / 270,00 € / 240,00 € Moguća obročna otplata do 6 rata. POPUSTI: 10 % popusta za studente, učenike i umirovljenike (uz predočenje odgovarajućeg dokumenta); 20 % popusta za pretplatnike sezone 2023./2024.; 30 % popusta za osobe s invaliditetom uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu); paket pretplatničkih ulaznica ciklusa Lisinski subotom i Lisinski da camera (Pretplata Lisinski+): 350,00 € / 320,00 € / 290,00 € Popust vrijedi za kupnju jedne pretplatničke ulaznice, osim za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Navedeni popusti se ne zbrajaju. Prodaja pretplate započinje u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. na blagajnama Lisinskog te online na mrežnoj stranici www.lisinski.hr. Pretplatnici sezone 2023./2024. mogu kupiti pretplate po povlaštenim cijenama i sačuvati svoja mjesta isključivo u razdoblju od 20. svibnja do 21. lipnja 2024. Poslije tog razdoblja moći će kupiti pretplatu u redovnoj prodaji po povlaštenoj cijeni, ali im dosadašnja mjesta ne mogu biti zajamčena. Prodaja pretplate prije ljetne stanke završava u petak, 12. srpnja 2024. Prodaja pretplate nakon ljetne stanke nastavlja se u ponedjeljak, 2. rujna i traje do subote, 28. rujna 2024. na blagajnama Lisinskog te online na www.lisinski.hr.