Događanja

22.
prosinca 2022.
Četvrtak u 19:30 sati
Velika dvorana

LISINSKI SUBOTOM
ŽELJKO LUČIĆ I PRIJATELJI
SIMFONIJSKI ORKESTAR SLOVENSKOGA NARODNOG KAZALIŠTA MARIBOR
SIMON KREČIČ, dirigent
DRAGANA RADAKOVIĆ, sopran
ŽELJKO LUČIĆ, bariton

Četvrtak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
Otkazano
Otkazano
Koncert je otkazan. 
 
Povrat sredstava za pojedinačno kupljene ulaznice moguć je na mjestu gdje je ulaznica kupljena od datuma otkazivanja koncerta, odnosno od 15. studenoga 2022. u roku 60 dana, odnosno do 15. siječnja 2023. godine. 
 
Pretplatnici ciklusa Lisinski subotom mogu ostvariti povrat novca za otkazani koncert na blagajni dvorane Lisinski od četvrtka, 1. prosinca 2022. u roku 60 dana, odnosno do 30. siječnja 2023. godine. 
 
Zahvaljujemo na razumijevanju,
Dvorana Lisinski
 
ŽELJKO LUČIĆ I PRIJATELJI
SIMFONIJSKI ORKESTAR SLOVENSKOGA NARODNOG KAZALIŠTA MARIBOR
SIMON KREČIČ, dirigent
DRAGANA RADAKOVIĆ, sopran
ŽELJKO LUČIĆ, bariton
 
Program naknadno
 
Operna završnica!
 
Zvijezda svjetskih opernih pozornica, Željko Lučić zasjat će i na pozornici Lisinskog u uzbudljivom završetku još jednoga našega kalendara. U predbožićno vrijeme puno vedrine i veselja, uoči novogodišnjih slavlja, pred nama je veličanstveni glazbeni doživljaj koji zrcali svu čar i ljepotu toga posebnog doba godine! Blagdan glazbe s nizom  najpoznatijih arija svjetske operne literature ljubiteljima glazbe predstavit će ponajprije moćan glas Željka Lučića, pjevača kojem su širom otvorena vrata najvećih svjetskih opernih kuća, od njujorškoga Metropolitana i Bečke državne opere do pariške Nacionalne opere i Kraljevske opere u Londonu. Baš svuda se za njegove nastupe traži ulaznica više, jer u opernom svijetu ima upravo kultni status. Slušati njegove interpretacije i diviti se njegovu bogomdanom glasu, prigoda je koja nam se ne nudi svakoga dana. U ciklusu Lisinski Arioso održao je 2017. veliki operni recital. Ovom prilikom pridružuje mu se sjajna sopranistica Dragana Radaković koja je europsku karijeru počela 2009. godine suradnjom s velikim Domingom. Poseban doživljaj bit će i nastup vrsnoga slovenskoga orkestra – Simfonijskoga orkestra Slovenskoga narodnog gledališča iz Maribora pod ravnanjem umjetničkoga ravnatelja, mladog dirigenta Simona Krečiča, koji je posljednjih godina u svijetu opere izgradio začudnu međunarodnu karijeru, ravnajući opernim predstavama u nekima od najpoznatijih europskih opernih kuća! Svi umjetnici na pozornici Lisinskog u novogodišnjem koncertu Opera gala unikatna su i ekskluzivna prilika da se čarobni ugođaj najljepšega doba godine spoji s uživanjem u antologijskim arijama svjetske operne literature u nesvakidašnjim interpretacijama istinskih zvijezda svjetske operne scene!
Popusti se ostvaruju za pojedinačnu kupnju ulaznica: 10 % popusta na jednokratno plaćanje gotovinom, 20 % popusta za osobe s invaliditetom, uključujući osobu u pratnji (uz predočenje preslike rješenja o invaliditetu), učenike, studente, umirovljenike, članove HAK-a, zaposlenike OTP banke i tvrtke INA d.d. te skupne posjete (više od 15 ulaznica). 50 % popusta na ulaznicu najniže cjenovne kategorije ostvaruju osobe u invalidskim kolicima, a osoba u njihovoj pratnji ostvaruje 50 % popusta na ulaznicu cjenovne kategorije koju sama odabere pri kupnji ulaznice. Studenti i učenici dva sata prije koncerta, uz predočenje odgovarajućeg dokumenta, mogu podignuti ulaznice po cijeni od 30 kuna. Svi popusti vrijede isključivo za kupnju jedne ulaznice, osim popusta za osobe s invaliditetom gdje popust vrijedi i za njihovu pratnju. Popusti se ne zbrajaju.