Događanja

19.
ožujka 2022.
Subota u 20:00 sati
Velika dvorana

RADIO & JULIET
BALETNI ROCK-SPEKTAKL

Subota U 20:00
Velika dvorana
Organizator: Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog
150 - 300 kn
Ulaznice
150 - 300 kn
Ulazak na predstavu moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan predstave od 18 sati do 19:30 u prostorima Lisinskog. 
 
Radio & Juliet plešu za Ukrajinu! 
 
Jedna od najpoznatijih ljubavnih priča ispričana na potpuno drugačiji način ponovno u Lisinskom
 
Dio prihoda od ulaznica za baletni rock-spektakl u kojem će nastupiti ukrajinski prvaci baleta Ivan Žuravljov i Olga Timoševa bit će doniran za Ukrajinu. 
 
Baletni rock-spektakl Radio & Juliet nastao je na ideji Shakespearova najpoznatijeg djela Romeo i Julija, uz glazbu popularnog britanskog benda Radiohead.
 
Balet odvažne koreografije svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga smješten je u moderno doba i predstavlja suvremenu i originalnu interpretaciju jednog od najpoznatijih dramskih djela svjetske književnosti uz kultne pjesme rock-benda Radiohead.
 
Ključno pitanje baleta glasi: „Što bi se dogodilo da si Julia nije oduzela život?“
 
Isprepleteno metaforama i simbolima, Radio & Juliet je intrigantno djelo koje spaja profinjenu ženstvenost i mušku moć kroz vrhunsku plesnu izvedbu i poseban senzibilitet.
 
Ovo jedinstveno uprizorenje s ogromnim je uspjehom obišlo SAD, Kanadu, Brazil, Nizozemsku, Italiju, Rusiju, Izrael, Australiju, Singapur, Koreju i mnoge druge zemlje svijeta, a u njemu će podjednako uživati i ljubitelji suvremenog baleta i obožavatelji Radioheada koje će oduševiti ova izuzetna simbioza. 
 
Kao uvertiru priči o Romeu i Juliji, gledat ćemo još jedno vrhunsko djelo Edwarda Cluga, kojeg mnogi nazivaju europskim koreografskim genijem. Riječ je o kraćem suvremenom baletu Quatro koji je nastao kao plod suradnje s jednim od najboljih baletnih plesača na svijetu, Denisom Matvienkom i skladateljem Milkom Lazarom. Premijera ove suvremene baletne predstave održana je 2010. godine u Sankt Peterburgu, a 2011. godine nominirana je u četiri kategorije za najprestižniju kazališnu nagradu Rusije, Zlatnu masku. U ovom djelu glazba se izvodi uživo na sceni, pa tako glasovir i violončelo postaju dio scenografije. Prepoznatljiv koreografski potpis tematizira današnje otuđeno društvo ubrzanog životnog ritma. 
 

 

 

Ulazak na predstavu moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan predstave od 18 sati do 19:30 u prostorima Lisinskog ili najranije 48 sati prije koncerta u poliklinici Life (Trpinjska ul. 5A, Zagreb) uz predočenje ulaznice za koncert u organizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog. Ukoliko niste spremni snositi trošak testiranja ili nemate važeću digitalnu COVID potvrdu, ne kupujte ulaznicu jer iz tih razloga povrat novca za kupljene ulaznice neće biti moguć, kao ni u slučaju pozitivnog COVID testa. Članovi HAK-a ostvaruju 20 % popusta pri kupovini ulaznica na blagajni Dvorane. 50 % popusta na ulaznicu najniže cjenovne kategorije ostvaruju osobe u invalidskim kolicima, a osoba u njihovoj pratnji ostvaruje 50 % popusta na ulaznicu cjenovne kategorije koju sama odabere pri kupnji ulaznice.