Događanja

18.
ožujka 2022.
Petak u 19:30 sati
Velika dvorana

ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
OFF CIKLUS
QUEEN
KVARTET TROMBONA ZF
VETON MAREVCI, dirigent

Petak U 19:30
Velika dvorana
Organizator: Zagrebačka filharmonija
17,00 € 128,09 kn
Ulaznice
17,00 € 128,09 kn
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) i identifikacijske isprave. Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan održavanja programa od 17:30 do 19 sati u prostorima Lisinskog.  
 
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
QUEEN
KVARTET TROMBONA ZF
(IVAN MUČIĆ, MARIO ŠINCEK, MARIN RABADAN, GORAN GLAVAŠ)
VETON MAREVCI,
dirigent 
 
QUEEN - Filharmonijska posveta legendarnim rockerima
 
Zagrebačka filharmonija priprema simfonijsku posvetu karizmatičnim vladarima pozornice - britanskoj grupi QUEEN!
 
Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i Somebody to Love i Bohemian Rhapsody i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban!
 
Znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi - tromboni! Nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana.
 
Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije - ugledni filharmonijski glazbenici Ivan Mučić, Mario Šincek, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružite će im se prokušani rockeri: Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama te Renato Palatinuš na bubnjevima.
Orkestar Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi onaj posebni filharmonijski sjaj, a glazbenom ekipom na sceni ravnat će mladi maestro Veton Marevci.
 
Vječni hitovi poput Somebody to Love, The Show Must Go On, We Are The Champions, I Want to Break Free ili Bohemian Rhapsody samo su dio programa posvećenog legendarnim britanskim rockerima. Rabadan najavljuje i više glazbenih iznenađenja te "skrivenih bisera" iz Queenove "kraljevske" pjesmarice, a Zagrebačka filharmonija, kao i uvijek u Off ciklusu, poručuje: 
 isključite probleme i uključite ono što svi najviše volimo - dobru glazbu!
Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku) i identifikacijske isprave.