Novosti

19. rujna 2023.

Besplatan ulazak za sve koji žele uživati u glazbenim klasicima uz mlade dirigentske nade

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u tijeku je 8. Međunarodno natjecanje mladih dirigenata Lovro von Matačić, gdje se najdarovitiji mladi dirigenti iz cijeloga svijeta svojim talentom bore za pobjedu na tom prestižnom natjecanju svjetskoga ugleda uz atraktivna djela svjetske i hrvatske glazbene baštine.
 
U srijedu i četvrtak, 20. i 21. rujna za javnost će biti otvoreni nastupi deset najbolje ocijenjenih kandidata koje je odabrao stručni ocjenjivački sud na čelu s uglednim poljskim dirigentom, skladateljem i pedagogom Antonijem Witom. Posjetitelji za oba kruga natjecanja svoje besplatne ulaznice mogu podići na blagajnama Lisinskog. 
 
Pet kandidata predstavit će se 20. rujna u trećem krugu u 9:30, a preostalih pet u 19 sati. Četvrti krug, u kojem će se natjecati šestero najboljih kandidata podijeljenih u dvije skupine, na rasporedu je 21. rujna također u 9:30 te u 19 sati. 
 
Finalni krug održat će se u petak, 22. rujna u 19:30, kada će troje finalista izvesti jednu od zadanih skladbi iz četvrtoga kruga uz orkestar Zagrebačke filharmonije. Odmah nakon njihovih nastupa bit će proglašen pobjednik, kao i dodijeljena nagrada za najbolje izvedenu skladbu hrvatskoga skladatelja. 
 
Ulaznice za završni koncert finalista, po cijeni od 5 €, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online  OVDJE
 
Pretplatnicima ciklusa Lisinski subotomuz predočenje pretplatničke iskaznice na blagajni, osiguran je besplatan ulazak na završni koncert.