Novosti

8. rujna 2021.

Branimir Bubica i klapa Sebenico oduševili Lisinski emotivnim koncertom karijere

Nadahnutom izvedbom Šibenske balade, Branimir Bubica i klapa Sebenico započeli su slavljenički koncert u Lisinski atriumu stvorivši pravi dalmatinski ugođaj pod vedrim zagrebačkim nebom.
 
Brojna publika vidno je uživala slušajući najveće klapske hitove te najljepše pjesme s njihovih hvaljenih albuma 'Dobra večer, uzorita' i 'Dalmacijo, ti si zadnja luka' koji su utisnuti u srcima ljubitelja klapske pjesme. Povod ovog koncerta koji će se dugo pamtiti bio je obilježavanje čak dva jubileja - Klapa Sebenico deset, a Branimir Bubica već dvadeset godina uspješno jedre glazbenim vodama stvarajući autentične pjesme koje izviru iz vrijednog naslijeđa i ostaju za buduće generacije.
Takva je zasigurno i pjesma Ne dan moju tisnu kalu koja im je na nedavno održanim Večerima dalmatinske šansone u rodnom Šibeniku donijela nagradu publike na što su izuzetno ponosni. 
 
Publika u Lisinskom imala je priliku čuti neke od kultnih pjesama nikada zaboravljene klape Teuta s kojom je Branimir ostvario prve klapske uspjehe. Posebno emotivno sinoć bilo je prisjećanje na njihovog tragično preminulog člana Tonija Grguričina, kao i na legende koje više nisu s nama – Vicu Vukova i Olivera Dragojevića kojima su odali počast, a kako drugačije nego pjesmom. 
Dodatni nalet pozitivnih emocija osjetio se među publikom kada su se Branimiru i klapi na pozornici pridružili posebni gosti, raspjevani Šibenčani Ivana Kovač i Ivo Pattiera
 
Velikan hrvatske glazbene scene Ivo Pattiera maestralnom je izvedbom hitova Da mi se vratitProđi me se i Pjesmom te ljubim odlično raspoloženu publiku podsjetio na zlatno doba domaće zabavne glazbe te zauzvrat dobio gromoglasan pljesak. 
 
Šarmantnoj Ivani Kovač publika se spontano pridružila u pjevanju jedne od najljepših dalmatinskih skladbi novog stoljeća Dalmacijo, srce oca moga, a grandiozni hit njenog oca Miše Kovača Ti si pjesma moje duše izveli su svi zajedno s posebnim nadahnućem. 
 
Karizmatični Branimir nakon koncerta nije skrivao emocije: „Presretan sam što smo zajedničkim snagama priredili ovako divan koncert na kojemu smo uživali i mi na pozornici i publika. Vjerujem da su ljudi kući otišli ispunjeni radošću. Dugo ću pamtiti ovu čarobnu večer, hvala svima koji su je napravili takvom.“ 
 
Nakon ovog veličanstvenog koncerta koji će dugo pamtiti, Branimir Bubica i klapa Sebenico vrijedno nastavljaju rad na trećem studijskom albumu. S obzirom na to da je iza njih vrlo uspješno ljeto koje su obilježili brojni nastupi, koncerti i nagrade, inspiracije za nove pjesme sigurno neće nedostajati.