Novosti

14. lipnja 2022.

Carminho - poznati glas fada dolazi oduševiti Lisinski

Portugalska zvijezda Carminho nastupa u Lisinskom u nedjelju, 2. listopada.
 
Svjetski hvaljena, jedna od najtalentiranijih i najinovativnijih fado pjevačica svojega naraštaja, Carminho je odrastala u glazbeničkoj obitelji okružena pjesmom i gitarom kao kći slavne fado pjevačice Terese Siqueire
 
Zvjezdani status stekla je suradnjom s poznatim španjolskim glazbenikom Pablom Alboránom, a svojim prvim dvama albumima, Fado i Alma, oborila je rekorde prodaje. Sljedeća diskografska izdanja, Canto, Carminho canta Tom Jobim i Maria, kao i svjetske turneje koje su uslijedile potvrdili su njezin međunarodni ugled i osigurali joj visoko mjesto među najvećim pjevačicama fada u povijesti. 
 
Svojim „predivno prozračnim i zapanjujućim glasom“ (britanski časopis Songlines) i izvedbama koje su „skoro prezadivljujuće i prelijepe za podnijeti“ (časopis Pop matters) osvojila je i svjetsku kritiku, a napokon će je uživo imati prilike čuti i zagrebačka publika, zahvaljujući suradnji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i Veleposlanstva Portugala u povodu obilježavanja 30. godišnjice uspostave diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Portugala.
 
Ulaznice za koncert, po cijenama od 150, 200 i 250 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.