Novosti

22. svibnja 2021.

Gala otvorenje Lisinski Atriuma

Sinoć je svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije pod nazivom 'Pozdrav proljeću' otvoren Lisinski Atrium, ciklus koji će sljedećih mjeseci na otvorenoj pozornici ugostiti najpoznatije glazbene i glumačke zvijezde.
 
Pred ispunjenim gledalištem pokraj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, u petak je na otvorenoj pozornici nastupila Zagrebačka filharmonija pod ravnanjem maestra Jure Bučevića. Širim centrom Zagreba širile su se melodije nekih od najpoznatijih skladbi Vivaldija, Verdija, Čajkovskoga, Ponchiellija i Berse.
Atmosferu ispunjenu uzbuđenjem i optimizmom podjednako su stvorili posjetitelji i glazbenici, svi željni glazbe uživo. 
 
Prije početka koncerta, s nove pozornice osvojene slobode, nazočnima se obratio ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević najavivši program Lisinski Atrium, koji će građanima i gostima Zagreba ovoga proljeća i ljeta ponuditi brojna vrhunska događanja raznih žanrova na pozornici na otvorenome. 
 
Ovim se programom Lisinski uključio u rad Zaklade za obnovu bazilike Presvetog Srca Isusova i izgradnju Pastoralnog centra koja će nositi ime Anamarije Carević, djevojčice tragično stradale u potresu u Zagrebu prošle godine. Dio prihoda prodanih ulaznica svih programa Lisinski će donirati toj Zakladi.
 
Kako je bilo na svečanom otvorenju ciklusa Lisinski Atrium, pogledajte u galeriji fotografija.