Novosti

2. lipnja 2022.

Gostovanje glasovite Moravske filharmonije Olomouc

U četvrtak, 7. srpnja nas očekuje svečani koncert u povodu češkoga predsjedanja Vijećem Europske unije i stote godišnjice Saveza Čeha u Republici Hrvatskoj.
 
Uz koncert Nacionalnog komornog zbora „Madrigal – Marin Constantin“, za koji vas podsjećamo da ne propustite u četvrtak, 9. lipnja, ususret početku nove sezone Lisinski subotom s radošću najavljujemo još jednu glazbenu poslasticu! 
 
U suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke i Savezom Čeha u Republici Hrvatskoj, 7. srpnja u Lisinskom nastupa jedan od najistaknutijih i najstarijih simfonijskih orkestara u Češkoj - Moravska filharmonija Olomouc pod ravnanjem hvaljenoga indijskog dirigenta Debashisha Chaudhurija
 
Sjedište Moravske filharmonije nalazi se u povijesnoj prijestolnici Moravske, gradu Olomoucu, a posljednjih je sedamdeset godina glavni pokretač glazbenih aktivnosti u regiji. Tijekom svoje duge povijesti, Filharmonija je oblikovala iznimno širok, bogat i raznovrstan repertoar.
Kao autentični izvođač čeških klasika, kao što su Antonín Dvořák, Bedřich Smetana, Leoš Janáček i Bohuslav Martinů, Moravska filharmonija Olomouc u Lisinskom će izvesti djela Smetane, Nováka, Nedbala, Suka i Dvořáka.  
 
Ulaznice, po cijenama od 80, 100 i 120 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE, a ulazak na koncert je besplatan za pretplatnike ciklusa Lisinski subotom, koji svoje ulaznice mogu podići na blagajnama Lisinskog do ponedjeljka, 4. srpnja.