Novosti

16. veljače 2023.

Hari Rončević slavi 30 godina karijere u Lisinskom

Koncertnim slavljem, nazvanim "Još ovaj put", Hari Rončević 13. svibnja donosi svijet romantičnog Mediterana.
 
Od izvedbe Buntovnika bez razloga u malom splitskom kafiću, nastupa na Melodijama hrvatskog Jadrana s pjesmom Getanin pa sve do danas kada njega i njegove pjesme znaju svi, Hari Rončević priprema poseban koncert koji će biti presjek njegova stvaralaštva.
 
Kao iznimno plodan autor, s nekim se pjesamama u životu teže rastajao. Jedna od njih je i pjesma po kojoj je nazvao ovaj koncert - Još ovaj put, za koju je rekao da je to pjesma koju je poklonio Oliveru Dragojeviću i koju je napokon i sam odlučio snimiti. 
 
"Došlo je nekako do koncerta u Lisinskom povodom 30 godina moje karijere. To je bio i povod moje želje da prikažem ovu pismu kako sam je ja zamislio prije nego što sam je poklonio Oliveru", pojasnio je Hari izlazak svog novog singla, odnosno pjesme koja je napravila puni krug natrag do njega.

"Pjesma zapravo nije bila namijenjena nikome, nego meni. Čuva sam je za svoj album, ali kako smo se u Splitu često družili na nogometu, Oliver je mene napada i napada da čuje šta ja to radim za svoj album", prisjetio se i dodao: "Kad je čuo pisme Zemlja i stina i Još ovaj put, tražio je Zemlju i stinu, ali sam mu reka da ja to čuvam za svoj album i da ne mogu. 'A daj mi onda ovu', reka je. Tako me nekako uspio nagovorit. Evo, sad ja za ovih 30 godina nju želim uključit u svoj koncert."

Kada je pisao tu pjesmu, Hari je imao ideju kako bi je prenio publici, što se donekle razlikuje od Oliverove verzije. Sada će ju publika imati priliku čuti prema njegovoj viziji. "Drugačije je, mora bit drugačije, na moj način, uz pomoć mog benda koji je to sve odsvirao", zaključio je. 
 
Ulaznice za koncert, po cijenama od 16 do 30 eura (od 120,55 do 226,04 kn), dostupne su na blagajnama Lisinskogonline OVDJE