Novosti

21. srpnja 2023.

Imenovana nova ravnateljica Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

Odlukom gradonačelnika Grada Zagreba, za ravnateljicu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog imenovana je Nina Čalopek, dipl. muzikologinja i profesorica povijesti glazbe, s danom 16. kolovoza 2023., na četiri godine.
 
Razmotrivši programe rada za četverogodišnje razdoblje koje je petoro prijavljenih kandidata priložilo uz natječaj, gradonačelnik Tomislav Tomašević u Rješenju je naveo da je program rada i razvitka kandidatkinje Nine Čalopek najkvalitetniji, najcjelovitiji, inovativniji i jasniji od ostalih te obuhvaća sve segmente rada Koncertne dvorane:
 
"Nina Čalopek, dipl. muzikologinja i profesorica povijesti glazbe s dugogodišnjim iskustvom u produkciji, organizaciji i kreiranju glazbenih programa, predložila je program rada i razvitka Koncertne dvorane koji se ističe svojom cjelovitošću, kreativnošću i inovativnošću u pristupu te snažnom, profiliranom i jasnom vizijom razvoja Koncertne dvorane, njene uloge u kulturnom i društvenom životu grada, a posebice u razvoju glazbene umjetnosti. Kandidatkinja precizno detektira izazove i potencijale programskog i organizacijskog razvoja te racionalno, ali i ambiciozno razrađuje sve aspekte njezinog djelovanja i poslovanja, koje međusobno povezuje i integrira u logičnu cjelinu. Ambicioznost plana je utemeljena na postojećim resursima i ostvarivim ciljevima, a programske inovacije pozicionirane su kao nadogradnja etabliranih vrijednosti i tradicije Koncertne dvorane."
 
Cijeli tekst Rješenja, kao i Program rada i razvitka Nine Čalopek dostupni su OVDJE.
 
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL