Novosti

27. travnja 2022.

In memoriam: Krunoslav Došen (1949. - 2022.)

Prošloga nas je tjedna zauvijek napustio dugogodišnji inspicijent Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
 
Malo ih je koji u svojoj nepresušnoj strasti prema umjetnosti ne žele isticati sebe nego su uvijek u službi, ponizni i posvećeni štovatelji onih koji svojim umijećem na čudesan način ostvaruju sve naše snove.
 
Uvijek prvi na pozornici Lisinskog, naš Kruno Došen je kao inspicijent punih 36 godina, od 1978. do 2014. godine, srdačno dočekivao i s pozivom na ponovni susret ispraćao pjevačice i pjevače, virtuoze raznih glazbala, orkestre, dirigente... - sve s kojima je nesebično dijelio naš zajednički magični prostor umjetnosti.
 
Uvijek spreman pomoći, samozatajno dati potrebnu sigurnost svakome izvođaču prije izlaska pred publiku, ohrabriti ga prije nastupa i čestitati mu odmah poslije… to je najbolje znao naš Kruno!
 
Iznenada nas je napustio 20. travnja 2022. godine. Više ga nažalost nećemo susretati na koncertima koje nije prestao pohoditi ni nakon umirovljenja. Nije bio prestao oduševljeno sakupljati autograme i fotografije umjetnika, programske knjižice… doista fascinantnu ostavštinu memorabilija na brojne zvjezdane trenutke Lisinskog ostavio je u naslijeđe.
 
Za svakoga od nas osobno još važnije, ostavio nam je toplinu u srcima koju ćemo čuvati sa sjećanjem na našega dragoga kolegu i prijatelja.
 
Hvala Kruno!