Novosti

27. srpnja 2021.

Kalember / Rucner / Duvnjak trio

Ana Rucner, Vlado Kalember i Marko Duvnjak naći će se zajedno na otvorenoj pozornici Lisinski Atriuma u utorak, 14. rujna, gdje će predstaviti uzbudljiv novi projekt!
 
Proslavljena čelistica Ana Rucner osmislila je glazbeni projekt u kojem je okupila glazbenu ikonu i frontmana Srebrnih krila, jednog od najuspješnijih pop-sastava naših prostora i mladog bubnjara i trubača.
Troje sjajnih i priznatih glazbenika okupilo se sa željom zajedničkog muziciranja početkom 2021. godine, u vrijeme kada zbog pandemije još nije bilo moguće nastupati uživo pred publikom.
 
„Nema ničeg ljepšeg od muziciranja s vrhunskim glazbenicima. Oduvijek sam uživala u kreiranju lijepih glazbenih projekata i u njih pretočiti ono najbolje od sebe“, ističe Ana Rucner ususret koncertu ovog zanimljivog trija. 
 
Repertoar koji je Ana Rucner osmislila za ovu postavu obraća se svim generacijama i najrazličitijim glazbenim ukusima. Tako publika u unplugged varijanti može čuti velike hitove Vlade Kalembera i Srebrnih krila: Ana, Zakuni se ljubavi, Nek živi ljubav, Vino na usnama… 
 
U drugom dijelu, Ana Rucner i Marko Duvnjak na bubnjevima te uz trubu izvode sjajne obrade svjetskih uspješnica, glazbenih filmskih tema iz blockbustera, ali i poznatih klasičnih skladbi u Aninim crossover izvedbama. U ovom dijelu programa, svi fanovi Ane Rucner mogu uživati u žešćem zvuku uz filmske teme iz filmova Pirati s Kariba, Mombasa, Flashdance, serije Igre prijestolja i sl., te uz crossover klasike poput rock-verzije Destiny iz Beethovenove 5. simfonije, Vivaldijeva Storma, Ode radosti i drugih dinamičnih i bezvremenskih skladbi. 
 
Publiku očekuju i obrade romskih i etno skladbi, ritmovi čardaša i plesnih, tradicionalnih skladbi uz Čaje šukarije, Đelem Đelem i mnoga iznenađenja. 
 
Ulaznice, po cijeni od 100 kn, dostupne su već sada online OVDJE te na blagajnama Lisinskog od 23. kolovoza.
 
Foto: Frano Ožbolt