Novosti

15. veljače 2023.

Komemoracija za Miroslava Ćiru Blaževića

U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je komemoracija u povodu smrti 'trenera svih trenera'.
 
Komemoraciji su nazočili brojni uglednici i državni vrh, među kojima su bili predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković, predsjednik Vlade Andrej Plenković, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević, predstavnici UEFA-e i FIFA-e, medija te bivši i sadašnji nogometaši, obitelj, prijatelji i suradnici Ćire Blaževića.  
 
Na samome početku komemoracije prikazan je kratki dokumentarni film Ivice Blažička o životu i karijeri počasnoga izbornika Hrvatske nogometne reprezentacije, potom su se okupljenima obratili predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Marijan Kustić, predsjednik Dinama Mirko Barišić i bivši dugogodišnji glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić. 
 
U ime svih novinara i medija od Ćire se oprostio novinar Drago Ćosić. Glumac Emir Hadžihafizbegović prisjetio se da je Ćiru prvi put upoznao 1986. godine, upravo na pozornici Lisinskog, a Marijan Vlak i Igor Štimac oprostili su se od svojega šefa u ime svih njegovih „nogometnih sinova“. 
 
Posljednji je za govornicu stao sin Miroslava Ćire Blaževića, Miro Blažević, oprostivši se od oca riječima: „Mi smo ovdje da slavimo njegov život. Tata, meni je privilegija bila biti tvoj sin i uz tvoju karijeru biti uz tebe. Ja sam sretan jer imam ovu veliku obitelj ispred sebe, a mi smo svi njegovi sinovi, kao što su rekli Igor i svi Vatreni. Moj otac je bio čovjek koji je imao ljubavi prema svima i dijelio je tu ljubav bez ikakvih kompromisa. Nije imao predrasuda prema nikome, sve je volio. Obožavao je ljude i dijelio je svoju ljubav koliko god je mogao. Držao je do svojih ideala, do svojih principa i nikada se nije dao odvesti na drugi put. ... Tata, ponosan sam na tebe. Živjet ćeš vječno i svi te volimo.“ 
 
U glazbenom dijelu programa nastupili su Nera Stipičević, Boris Novković i Tony Cetinski.