Novosti

4. ožujka 2024.

Koncert u spomen na Anamariju Carević

U utorak, 19. ožujka u 20 sati Zaklada „Anamarija Carević“ organizira donatorski koncert u Lisinskom kojim obilježava četvrtu godišnjicu potresa i sjećanje na jedinu žrtvu potresa, mladu Anamariju Carević.
 
Uz Akademski zbor Palma i orkestar koji se okupio posebno za ovu prigodu, kojima će ravnati Robert Homen i Franjo Klinar, na koncertu će nastupiti priznati mladi solisti: sopranistica Darija Auguštan i bariton Davor Nekjak.
 
U korizmi, a ususret blagdanu Uskrsa, Requiem skladatelja Gabriela Fauréa, koji je ujedno i pjevana molitva, prigodna je posveta Anamariji i svima onima koji su nas napustili i kojih se rado sjećamo.
 
Sva prikupljena sredstva od prodaje ulaznica bit će usmjerena na obnovu bazilike Presvetog Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u Zagrebu, zaštićenog spomenika kulture teško oštećenog u potresu, i izgradnju pastoralnog centra posvećenog Anamariji Carević.
 
Akademskom zboru Palma pridružit će se i bivši članovi kako bi dali svoj doprinos u obnovi crkve uz koju ih vežu tolike lijepe uspomene.
  
Uz Fauréov Requiem, zbor će izvesti i nekoliko a cappella skladbi iz svog programa, koje izvode kroz crkvenu godinu u svom godišnjem programu.
 
Ulaznice za koncert, po cijenama od 12 do 20 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog i OVDJE.