Novosti

15. listopada 2020.

Lisinski pjeva!

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u suradnji s najvećom hrvatskom tenorskom zvijezdom Tomislavom Mužekom poslala je poruku potpore svim kulturnim institucijama oštećenim potresom ili zatvorenima zbog pandemije.
 
Lisinski, unatoč i usprkos svemu, živi i dalje!
 
Uz klavirsku pratnju Danijela Ota, naš proslavljeni umjetnik, miljenik hrvatske publike, ali i čest gost najvećih europskih opernih kuća: Milana, Pariza, Salzburga, Berlina, Bayreutha, Dresdena… snimio je video spot s arijom Porina Zorko moja iz 3. čina viteške opere Porin Vatroslava Lisinskog. 

Tomislavu Mužeku ovo je bilo prvo iskustvo snimanja ispod građevinskih skela, no gradilišta mu nikako nisu strana. Nakon snimanja u Lisinskom, otkrio je da je kao srednjoškolac svako ljeto provodio pomažući ocu na gradilištima te je povremeno i vježbao glas ispod skela. 
 
Uoči nove glazbene sezone koja kreće u novim okolnostima zbog epidemioloških mjera, Tomislav Mužek iz Lisinskog je uputio poruku svojim kolegama da ih pri nastupima ne rastuži pogled na poluprazne dvorane te da ne zaborave da praznije gledalište ne znači da posjetitelji ne vole glazbu i ne žele nazočiti glazbenim događanjima, već je to samo privremena slika koja će uskoro morati ustuknuti pred srčanošću i vjerom svih umjetnika i onih koji umjetnost poštuju.