Novosti

14. ožujka 2024.

Lisinski primio impresivnu kolekciju programskih knjižica i materijala

Zagrepčanka Ana Planinc, dugogodišnja pretplatnica ciklusa 'Lisinski subotom' i nekadašnjeg ciklusa 'Svijet glazbe' Koncertne direkcije Zagreb, darovala je Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog osobnu arhivu programskih knjižica i letaka s koncerata održanih u Lisinskom.
 
Gospođa Planinc skupljala je i čuvala programske materijale još od koncerta u povodu svečanoga otvorenja Dvorane 1973., koja se tada zvala Koncertna dvorana „Vatroslav Lisinski“. Riječ je o zbirci neprocjenjive vrijednosti, koja obuhvaća materijale od 1973. do sezone 2022./2023., od kojih su mnoge potpisali gostujući solisti i dirigenti, a i sama gđa Planinc u neke od njih unosila je bilješke i dojmove s koncerata.
 
Ravnateljica Lisinskog Nina Čalopek osobno je zahvalila gđi Planinc na nesebičnoj gesti darovanja vrijednih memorabilija koje uvelike obogaćuju arhivu Dvorane Lisinski, a nadamo se da će uskoro biti dostupne na uvid svim ljubiteljima glazbe i posjetiteljima Dvorane Lisinski.
 
Ova vrijedna dokumentacija svakako će pridonijeti očuvanju ljepote glazbe i doživljaja u Lisinskom koje ćemo moći dijeliti s budućim naraštajima.