Novosti

7. prosinca 2020.

Maestralan Pogorelićev vikend u Lisinskom

Dvama recitalima, od kojih je jedan maestrov poklon kojim je omogućio svim pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom da budu u dvorani, maestro Pogorelić već je tradicionalno oduševio publiku, a ovoga puta, učinio je to čak dvije večeri zaredom!
 
Ulaznice za Pogorelićeve nastupe oduvijek su izrazito tražene, što je Pogorelića i ove godine učinilo vjerojatno najiščekivanijim izvođačem u Hrvatskoj. Nikoga to ne bi trebalo osobito čuditi jer je Pogorelićev pijanizam rijetko viđen fenomen na svjetskoj klasičarskoj sceni, čega je i domaća publika itekako svjesna. 
 
U biranom programu u kojem su se našla djela Chopina, Bacha i Ravela, maestro Pogorelić na svoj je osebujan način upriličio dvije nezaboravne večeri 5. i 6. prosinca u Lisinskom pokazavši po tko zna koji put publici Lisinskog svoju pijanističku genijalnost i virtuoznost zbog kojih se već desetljećima ne mijenja njegov kultni status. 
 
Kao što je ugledni novinar i glazbeni kritičar Branimir Pofuk jednom prilikom ustvrdio: „Pogorelić je pijanistički planet na kojem vrijede drugačiji zakoni. On je gospodar i gravitacije i vremena.“