Novosti

5. srpnja 2022.

Najpoznatija baletna izvedba "Labuđe jezero" napokon u Lisinskom!

U nedjelju, 23. listopada na pozornici Lisinskog očekuje nas čarolija baletnoga remek-djela Petra Iljiča Čajkovskoga.
 
Labuđe jezero jedan je od najljepših i najpoznatijih romantičarskih baleta na svijetu i prvi balet velikoga Čajkovskoga, a na pozornicu Lisinskog stiže nakon sjajnih izvedbi više puta rasprodanog Orašara, Giselle i drugih velikih klasika baletne umjetnosti u izvedbi hvaljenog ansambla Ukrainian Classical Ballet.   
 
Uzbudljiva priča puna strasti i intriga o princu Siegfriedu koji se zaljubljuje u princezu Odette koju je zli čarobnjak Rothbard pretvorio u labuda danas je sinonim za klasični balet, a spoj uzvišene glazbe, raskošnoga plesa te misterija i strasti i danas, gotovo 150 godina otkad je balet skladan, intrigira milijune ljubitelja glazbe i plesa širom svijeta. 
 
Svaka sekunda  ovoga najpopularnijega bijeloga baleta magnetski privlači svojom blistavošću i uvlači publiku u čaroban svijet jezera, šuma, palača i vječne ljubavi. Tu neodoljivu čaroliju na pozornicu Lisinskog donosi UCB, sastavljen od međunarodno nagrađivanih plesača. 
 
Riječ je o baletnoj trupi čija je misija ujediniti umjetnike iz cijeloga svijeta i predstaviti publici najraskošnije i najzahtjevnije baletne izvedbe velikih umjetnika.
Zahvaljujući raznolikosti škola, svestranosti i dubini kulturne baštine, u ovoj se simbiozi rađaju potpuno novi pogledi i pristupi klasičnom baletu.
 
Umjetnički voditelj ovoga baletnog ansambla je mladi karizmatični plesač Alessandro Bonavita, koji je završio Milansku baletnu školu te nastupa na pozornicama prestižnih kazališta Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke, Francuske, Španjolske, Poljske, Italije, Švicarske, SAD-a. Alessandro je dobro poznat europskoj publici po nezaboravnom tumačenju brojnih uloga u najpoznatijim baletnim predstavama kao što su Labuđe jezero, Orašar, Don Quijote, Giselle, Uspavana ljepotica i druge. 
U umjetničkom izričaju osnivač i svi umjetnici trupe nepokolebljivo čuvaju tradiciju klasičnoga baleta, ali pritom spremno prihvaćaju moderne elemente koreografije te se nalaze u neprestanoj potrazi za novim kazališnim rješenjima.
 
Baletni ansambl okuplja samo najtalentiranije izvođače - soliste i prvake renomiranih europskih i svjetskih kazališta poput Teatro di Roma, Magdeburg Opera House, Teatr Wielki Opera Narodowa Warszawa i brojnih drugih. Svi plesači trupe stekli su obrazovanje u prestižnim školama poput Accademia alla Scala, Accademia nazionale di Danza Roma, Accademia di Danza Napoli, Brussels International Ballet School, Central Ballet School London... te su dobitnici uglednih međunarodnih nagrada i priznanja.
 
Ulaznice za predstavu, po cijenama od 120 do 300 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.