Novosti

14. srpnja 2021.

Neno Belan & Mediteran Orchestra

Legendarni glazbenik održat će 17. rujna akustični koncert uz prošireni sastav Fiumensa koji čine Mediteran Orchestra.
 
Nakon kultnih splitskih Đavola te uspješne solističke karijere, Neno Belan prije skoro 25 godina udružio je snage s riječkom trojkom Fiumens koju od prvog dana čini ista ekipa: Vedran Križan na klavijaturama, Olja Dešić na basu i Leo Rumora na bubnjevima te s njima stvorio brojne nezaboravne hitove čije stihove svi znamo napamet: Rijeka snova, Ludo zaljubljen, Kavanna, Ponoćna zvona
 
Na domaćoj glazbenoj sceni ime Nene Belana popularno je već skoro 40 godina, a njegove pjesme spadaju među najizvođenije i najomiljenije pjesme u Hrvatskoj, ovjenčane s više od stotinu nagrada! 
 
Njegov karakterističan glazbeni stil naslanja se na tradicionalnu američku rock-glazbu pedesetih, engleski pop šezdesetih i talijansku kanconu, a snažnu inspiraciju Belan je pronašao i u mediteranskom podneblju iz kojega potječe.
 
Kako je sam jednom prilikom rekao: „Taj miks popa, rocka i dalmatinske pjesme pretvorio sam u jedinstveni domaći mainstream koji su mnogi, nadam se, s potpunim pravom, prozvali 'belanovskim popom'.“ 
 
Ne propustite akustičnu večer u petak, 17. rujna u društvu Nene Belana & Mediteran Orchestra uz svevremenske hitove ovog kultnog glazbenika na otvorenoj pozornici Lisinski Atriuma! 
 
Ulaznice, po cijeni od 120 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog i online OVDJE.