Novosti

5. lipnja 2024.

Novi ciklus komorne glazbe u Maloj dvorani

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u novoj sezoni pokreće koncertni ciklus ‘Lisinski da camera’ u kojem predstavlja devet koncerata triju vrhunskih ansambala!
 
Po tri koncerta u Ciklusu će održati Papandopulo kvartet, Trio Elogio i ansambl koji čine pijanistica Martina Filjak, violončelistica Monika Leskovar, violinistica Dunja Bontek i violistica Marija Andrejaš.
 
Papandopulo kvartet, koji čine saksofonisti Nikola Fabijanić, Gordan Tudor, Goran Jurković i Tomislav Žužak, jedan je od najistaknutijih komornih sastava u Hrvatskoj. Kvartet je osobito cijenjen zbog doprinosa i izvođenja glazbe domaćih skladatelja, ali i vrhunskih izvedbi djela klasičnoga repertoara u aranžmanima za kvartet saksofona te djela renomiranih svjetskih autora suvremenoga repertoara.
Koncerti Papandopulo kvarteta na rasporedu su 5. listopada, 8. veljače i 3. svibnja.
 
Trio Elogio jedan je od najenergičnijih gitarskih ansambala na današnjoj sceni klasične glazbe. Gitaristički virtuozi Petrit Çeku, Pedro Ribeiro Rodrigues i Tomislav Vukšić svojim interpretacijama otvaraju nove vidike nekih od najboljih djela pijanističke i orkestralne glazbe, a izvedbama originalnih skladbi za gitarski trio nadahnjuju sve više suvremenih domaćih i stranih skladatelja.

Koncerti Tria Elogio održat će se 16. studenoga, 15. ožujka i 24. svibnja.  
 
Glazbene umjetnice Dunja Bontek, Marija Andrejaš, Monika Leskovar i Martina Filjak proslavljene su instrumentalistice koje će u ciklusu Lisinski da camera nastupiti zajedno u izvedbama skladbi Wolfganga Amadeusa Mozarta, Johannesa Brahmsa, Roberta Schumanna, Antonína Dvořáka i Dore Pejačević.
Njihovi koncerti održat će se 7. prosinca, 1. veljače i 5. travnja.
 
Dostupno je više varijanti pretplata na ciklus Lisinski da camera koji se održava u Maloj dvorani. Pretplata na svih devet koncerata iznosi 90 €, a moguća je i pretplata na pet koncerata po izboru za 50 € te pretplata na tri koncerta jednog od ansambla, koja stoji 35 €. Popusti na pretplatničke ulaznice (odnose se na pretplatu na svih devet koncerata) osigurani su za studente, učenike i umirovljenike, kao i osobe s invaliditetom.
Prodaja pretplate na blagajni Dvorane moguća je do petka, 12. srpnja te nakon stanke od 2. rujna do 5. listopada, a online prodaja dostupna je na lisinski.hr bez stanke do 5. listopada.
 
Za pretplatnike koji žele pretplatu na oba ciklusa, i Lisinski subotomLisinski da camera, osigurane su povoljnije cijene u pretplati Lisinski+.