Novosti

23. siječnja 2024.

Novi glazbeni program za najmlađe u Lisinskom

Nakon velikog interesa koji su izazvale „Priča o harfi“ i glazbena priča za djecu „Orašar“, Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u suradnji s udrugom Mala opera predstavlja edukativni multimedijalni koncert „Priča o sloniću Babaru“!
 
Priča o sloniću Babaru djelo je francuskoga skladatelja Francisa Poulenca i namijenjeno je djeci predškolske dobi i nižih razreda osnovne škole.
Djelo je nastalo prema istoimenoj planetarno poznatoj slikovnici o dogodovštinama slonića Babara francuskoga pisca i ilustratora Jeana de Brunhoffa.
 
Glazbena inačica tog izuzetno popularnog djela literature za djecu pisana je za klavir solo uz pripovjedača, a u njoj Danijela Petrić na klaviru i pripovjedač Zdenko Niessner  dočaravaju razne epizode pripovijetke koja potiče obiteljske i univerzalne vrijednosti.
 
Hrvatska praizvedba tog djela održana je 2008. godine i otada svojom neospornom glazbenom, literarnom i edukativnom vrijednošću znatno pridonosi produkciji glazbene literature za djecu. U Lisinskom su izvedbe na rasporedu u petak i subotu, 9. i 10. veljače u 10 sati u Maloj dvorani.
 
Program se izvodi na hrvatskom jeziku i traje 40 minuta.
 
Ulaznice, po cijeni od 5 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog, kao i online na lisinski.hr.