Novosti

2. prosinca 2020.

Obavijest pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom o koncertima Ive Pogorelića

Poštovani prijatelji glazbe, dragi pretplatnici, prošla su tri koncerta našega programa Lisinski subotom 2020./2021. u koji smo utkali toliko nade i očekivanja nakon nesretnoga prekida prethodne sezone pojavom koronavirusa, a onda i potresa koji nas je pogodio.
 
Vjerovali smo strastveno u jesenski uzlet usprkos svemu! Imali smo plan, izložili smo ga još u lipnju. Izgledao je jasan i otvoren, ali provedba uvijek može otkriti neke neočekivane zamke i mi smo u njih nažalost upali. 
 
Povod ovome obraćanju je upravo ono što se dogodilo na održanim koncertima, a posebice na koncertu Anne Prohaske i ansambla Il Giardino Armonico. Nove epidemiološke mjere dodatno su ograničile broj posjetitelja u Dvorani i od 700 prodanih pretplata, samo 270 sretnih pretplatnika je moglo preuzeti ulaznice za taj koncert. 
 
ALI, na koncertu se pojavilo tek 160 pretplatnika. Ukratko, na koncert nije došlo čak 110 pretplatnika koji su uredno preuzeli ulaznice i potvrdili dolazak. Svoj neočekivani nedolazak nisu najavili i na taj su način nažalost izravno uskratili mogućnost drugim pretplatnicima da nazoče glazbenom doživljaju. Dvorana se ionako radi strogih mjera doima tužno prazna. Nedolaskom i onih očekivanih posjetitelja čini se i napuštenom. 
 
Istina je, s punim pravom svatko može reći: kupio sam ulaznicu, platio je i ne moram nikome polagati račune hoću li ili neću doći na koncert. Ali, zar ne živimo u izvanrednim vremenima kada ne bismo trebali misliti samo na svoj račun, nego biti spremni pomoći i dijeliti? Ako moje pravo, koje ne mogu iskoristiti, sprječava i ugrožava pravo drugoga, koji to može i hoće… nije li dobro i lijepo, učiniti nešto dobro i lijepo. Netko drugi tko je kao i Vi kupio ulaznicu i žarko želi i može doći u Dvoranu mogao bi preuzeti Vaše mjesto.
 
Dragi pretplatnici, ukoliko u posljednji tren budete spriječeni i ne možete iskoristiti preuzetu ulaznicu, javite nam na vrijeme na mail marketing@lisinski.hr.
Nemojte zarobiti svoje mjesto, oslobodite ga i darujte radost svome prijatelju u glazbi, nekom drugom članu Vaše i naše obitelji u Lisinskom. Zar to neće biti i Vaša radost? 
 
Informacije za koncerte Ive Pogorelića 5 . i 6. prosinca 2020.
  • Svi pretplatnici imaju mogućnost doći na koncert. Dio pretplatnika (sukladno redoslijedu rezervacije i kupovine pretplate) moći će nazočiti koncertu 5. prosinca, a dio 6. prosinca. Svi pretplatnici moraju preuzeti zamjenske ulaznice na blagajni kako bi ušli na koncert.
  • Kupci pojedinačnih ulaznica za koncert Ive Pogorelića koji se trebao održati 16. svibnja 2020., dolaze na koncert 6. prosinca, no također moraju preuzeti zamjenske ulaznice, i to do petka, 4. prosinca do 18 sati. Kupci pojedinačnih ulaznica dužni su sa sobom ponijeti ulaznice kupljene za koncert koji se trebao održati 16. svibnja 2020.
Hvala Vam na razumijevanju, puno zdravlja i glazbe želi Vam
vaš Lisinski