Novosti

8. lipnja 2021.

Oproštaj od Tihomira Jokića

Sutra u 11 sati u predvorju Velike dvorane Lisinski prijatelji i suradnici oprostit će se od nedavno preminulog Tihomira Jokića (1946. – 2021.).
 
Tihomir Jokić rođen je u Donjem Miholjcu, a osnovnu školu i gimnaziju završio je u Našicama.
Prvo radno mjesto bilo mu je u izdavačkom poduzeću Naprijed, a potom je djelovao kao tajnik SIZ-a kinematografije. 
 
Od 1983. do 1990. bio je ravnateljem Glazbene proizvodnje tadašnje Radio-Televizije Zagreb, odnosno Hrvatske radio televizije. Pod njegovim su ravnanjem pokrenuti brojni projekti koji su trajno doprinijeli hrvatskoj glazbenoj kulturi, a posebno hrvatskoj glazbi. Zaslužan je tako za utemeljenje diskografske kuće Orfej (1989. godine) te za pokretanje koncertnih ciklusa Glazbeni doživljaji. Pokrenuo je suradnju s akademikom Borisom Bućanom, čiji su plakati pratili sve tadašnje koncerte Glazbene proizvodnje, a naknadno su neki od tih plakata postigli kultni status te su izloženi u stalnom postavu Muzeja moderne umjetnosti (MOMA) u New Yorku. 
 
Tijekom 1990-ih godina radio je u pravnoj službi HDS-ZAMP-a gdje je dao svoj doprinos razvoju sustava zaštite autorskih prava.
 
Od 2. travnja 2001. godine pa do umirovljenja 4. studenoga 2011. godine radio je kao poslovni tajnik u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Jedan je od osnivača i dugogodišnji član Fonda Lovro i Lilly Matačić.
Bio je veliki ljubitelj glazbe i njezin izniman poznavatelj.
 
Nedostajat će nam naš dragi i nasmijani Tihomir Jokić!
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog.