Novosti

23. studenoga 2022.

Ove subote u Lisinskom gostuje impresivna Sofijska filharmonija

Najpoznatiji bugarski ansambl svjetskoga ugleda ove godine obilježava 94. godišnjicu postojanja, a u Lisinski dolazi 26. studenoga pod vodstvom karizmatičnog šefa dirigenta Najdena Todorova uz svjetski hvaljenog violinista Veska Eškenazija.
 
Orkestar, kojim su kroz njegovu dugu i bogatu povijest ravnali slavni dirigenti poput G. Roždestvenskoga, K. Mazura, sira N. Marinera, L. Hagera i V. Gergijeva, svojim je svjetskim turnejama stekao ugled i izgradio neprijeporni autoritet vrhunskoga orkestralnoga ansambla koji hvale i najzahtjevnija publika i najstroži svjetski glazbeni kritičari.
 
Orkestar je poznat i po suradnji na posebnim projektima s pop rock glazbenicima poput Stinga te grupama Bee Gees, Deep Purple i dr. 
 
U ciklusu Lisinski subotom Sofijska filharmonija izvest će djela Mendelssohna-Bartholdyja, a kao solist nastupit će violinski virtuoz, nekadašnje čudo od djeteta, Vesko Eškenazi
 
Nakon koncerta na pozornici će se održati Razgovor s umjetnicima u kojem će sudjelovati Najden Todorov i Vesko Eškenazi. 
 
Koncert je ostvaren u suradnji s Veleposlanstvom Republike Bugarske, a ulaznice, po cijenama od 200 do 290 kn (26,54 – 38,49 €), dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.