Novosti

31. siječnja 2024.

"Paris! The Show uranja publiku u čarobno doba francuske glazbe"

Jedna od glumica i pjevačica u showu, Stéphanie Impoco, otkrila je neke zanimljivosti o spektakularnoj predstavi posvećenoj Parizu i francuskim šansonama, koja 4. veljače gostuje u Lisinskom.
 
Nakon predstave 'Piaf! The Show', u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog moći će se pogledati još jedna predstava posvećena najvećim francuskim pjesmama poslijeratnog doba, Paris! The Show producenta Gila Marsalle. Glumci, bend uživo i originalna priča i scenografija odvest će publiku do Montmartrea i pozornica velikih pariških kabareta tog vremena uz niz poznatih pjesama Edith Piaf, Charlesa Aznavoura, Jacquesa Brela, Josephine Baker...
 
Što Paris! The Show donosi hrvatskoj publici?
 
To je priča o Emily, mladoj djevojci koja odlazi u glavni grad kako bi ostvarila svoj san da postane pjevačica i tamo upoznaje ljubav.
 
Kakva je Emily djevojka i što vam je najintrigantnije dok je glumite?
 
Zaista se pronalazim u ulozi Emily, ona je živahna, odlučna mlada djevojka koja ima samo jedno na umu: ostvariti svoj san. Uvijek je zabavno igrati ljubavnu priču.
 
Poslijeratni Pariz živio je punim plućima kao kulturno i umjetničko središte. Zašto je Pariz bio tako važan i tako uspješan, posebno glazbeno?
 
Francuska glazbena kultura u to je vrijeme jako bogata. Pjesme tako obiluju muzikalnošću i dobrim tekstovima, da čak i ako ne govorimo francuski, možemo osjetiti emocije, to je velika snaga francuske pjesme.
 
Što vam se najviše sviđa u ovom projektu? Jesu li to glazba, kostimi, pozornica, bend uživo? Zašto uživate u tome?
 
Sve mi se sviđa u ovoj predstavi. Vrlo je zanimljivo vratiti se u to doba kada je sve bilo čarobno. Naša plesačica i koreografkinja Karine Soucheire zaista je napravila ogroman posao istraživanja kostima i modnih dodataka, tako da je sve iz razdoblja u koje smo od prvih nota uronjeni, 1920-ih i 1930-ih. A što reći o ovoj ekipi, našem producentu, glazbenicima, tehničarima? Poznajemo se već deset godina, postali su mi druga obitelj.
 
Što ste naučili iz ovog iskustva?
 
Puno sam naučila o bogatstvu naše francuske glazbene baštine i dobila sam priliku za život iz snova putujući diljem svijeta deset godina s ovim prekrasnim timom.
 
Kroz predstavu publika će uživati u pjesmama Edith Piaf, Charlesa Aznavoura, Jacquesa Brela, Josephine Baker, Mauricea Chevaliera, Yvesa Montanda... Zašto su ti umjetnici i pjesme i dalje toliko popularni, desetljećima poslije?
 
Da, jako je bogat repertoar, a popularni su zbog svoje glazbe i tekstova koji su toliko dobri i univerzalni da će čak i za sto godina biti s nama.
 
S predstavom ste bili na turneji, gdje ste sve nastupali?
 
Igramo ovu predstavu već deset godina, počeli smo u Meksiku i od tada smo obišli svijet, bili smo u Kanadi, SAD-u, Pragu, Španjolskoj, Češkoj, Poljskoj, Belgiji, Luksemburgu i, naravno, Francuskoj.
 
U Zagrebu je već izvedena predstava 'Edith Piaf Show'. koliko će ovo biti drukčije i zašto zagrebačka publika mora doći u Lisinski?
 
Ako im se svidjela Edith Piaf, imat će zadovoljstvo na pozornici gledati veliku Nathalie Lermitte, a u izvedbi s Julesom Grisonom i sa mnom moći će ponovno zaroniti u svijet francuske pjesme oko lijepe i velike ljubavne priče. 
 
Izvor: Nacional