Novosti

8. srpnja 2022.

Plácido Domingo!

U studenome ove godine očekuje nas gostovanje jednog od najvećih glazbenih umjetnika današnjice i povijesti glazbe uopće.
 
Planetarno poznat, karizmatičan, neponovljiv, ikona operne glazbene scene, umjetnik kojega publika obožava i koji je omiljeni gost najpoznatijih opernih i glazbenih pozornica na svijetu – Plácido Domingo dolazi 12. studenoga u Dvoranu Lisinski ravnati Verdijevim djelom Messa da Requiem
 
Gigant svjetske operne scene, koji je dosad surađivao s hrvatskim umjetnicima Ružom Pospiš-Baldani, Vladimirom Ruždjakom i Vjekoslavom Šutejom, ravnat će Simfonijskim orkestrom i Zborom Hrvatske radiotelevizije uz soliste Lanu Kos, Jelenu Kordić, Filipa Filipovića i Ivicu Čikeša
 
Nemoguće je nabrojiti sve Domingove briljantne operne uloge koje je ostvario u blistavoj karijeri tijekom koje je utjelovio više od stotinu pedeset glavnih uloga u antologijskim ostvarenjima svjetske operne literature, no za one koji ne znaju da je Domingo i dirigent, spomenimo da je u bogatoj glazbeničkoj karijeri dirigirao više od šest stotina simfonijskih koncerata i opernih izvedbi. 
 
Svi koji poznaju Plácida Dominga, jednodušni su u ocjeni da on u svojem dirigentskom umijeću utjelovljuje munjevit glazbenički temperament i fascinantno poznavanje operne tradicije. 
 
Verdijev Rekvijem, remek-djelo iz pera nenadmašnoga opernog skladatelja, jedna je od najuspjelijih sinteza operne i oratorijske tradicije u povijesti, duboko nadahnuto i proživljeno djelo u kojem se najintenzivniji i najdramatičniji vapaji čovjeka uzdižu u nedostižne božanske visine te se prožimaju s predivnim, čeznutljivim, genijalnim melodijama koje je iz nedokučivih sfera Svevišnjega mogao materijalizirati samo istinski genij! Plácido Domingo u Lisinskom: grandiozni umjetnički spektakl! 
 
Ulaznice za koncert, po cijenama od 500, 700 i 900 kn, dostupne su na blagajnama Lisinskog te online OVDJE.