Novosti

9. studenoga 2023.

Ponovni susret sa Zvonkom Bogdanom u Lisinskom

Legenda tamburaške i starogradske pjesme i ove godine u prosincu stiže u Lisinski u pratnji 21 vojvođanskog tamburaša.
 
Prosinački koncerti karizmatičnog Bunjevca u Lisinskom već su tradicija, kao i činjenica da su uvijek rasprodani. Večer 21. prosinca bit će posvećena starogradskim pjesmama i romansama, tamburama, ravnici i nostalgiji vojvođanskih salaša. Zvonku Bogdanu će se na pozornici pridružiti orkestar sastavljen od članova Velikoga tamburaškog orkestra Radio-televizije Vojvodine i poznatih sastava.
 
Od mlađih naraštaja do najstarijih, nema tko nije zapjevao bezvremenske pjesme Zvonka Bogdana: Govori se da me varaš, Kraj jezera, Osam tamburaša, Fijaker stari..., a u novije vrijeme i Prošle su mnoge ljubavi, Život teče u laganom ritmu, Tko te ima taj te nema, Šta li radi moja ljubav i mnoge druge. 
Uz mađarske i rumunjske romanse, starogradske pjesme, sevdalinke pa sve do antologijskih melodija poput U tom Somboru, Ej salaši na sjeveru Bačke i Već odavno spremam svog mrkova, i ove godine budite spremni prepustiti se nezaboravnom putovanju kroz tradiciju na koncertu Zaustavite Dunav i skazaljke stare uz vrhunskog pjevača, zabavljača i autora, kojeg prate tamburaši koji su svirali s Janikom Balažom.
 
Ulaznice za koncert 21. prosinca, po cijenama od 20, 25 i 30 eura, dostupne su na blagajnama Lisinskog i online OVDJE.