Novosti

26. svibnja 2022.

Posebna ponuda za pretplatnike 'Lisinski subotom'

Hrvatsko narodno kazalište Ivana pl. Zajca Rijeka poziva vas u Rijeku na izvedbu opere "Tristan i Izolda" Richarda Wagnera u subotu, 11. lipnja, s početkom u 18 sati.
 
HNK Rijeka nudi posebnu pogodnost pretplatnicima ciklusa Lisinski subotom: organizirani izlet u Rijeku s uključenom ulaznicom za operu po cijeni od 260,00 kn
Polazak je u subotu, 11. lipnja u 13,30 ispred Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog

U cijenu su uključeni:
  • Prijevoz  autobusom od Zagreba do Rijeke te od Rijeke do Zagreba
  • Voditelj putovanja
  • Kratko razgledavanje centra Rijeke
  • Ulaznica za kazalište
Zainteresirani se mogu prijaviti na zagreb@arriva.com.hr ili na broj telefona 091/309 0756.
Cijeli program putovanja dostupan je OVDJE. 
 
O operi:
Temeljena na srednjovjekovnoj legendi, "Tristan i Izolda" je romantična glazbena tragedija u tri čina o uzvišenoj ljubavi i smrti, a povjerena je legendarnoj američkoj redateljici Anne Bogart
Slavna njemačka sopranistica, počasna članica riječke Opere Maida Hundeling ponovno je na riječkoj pozornici u ulozi Izolde, pod dirigentskim vodstvom maestra Valentina Egela. 
U Rijeku Maida Hundeling dolazi odmah nakon izvedbi uloge Ortrud u Wagnerovoj operi "Lohengrin" u londonskoj Kraljevskoj operi. 
Sada već proslavljena predstava "Tristan i Izolda" u riječkoj produkciji, jedan od najistaknutijih projekata programa EPK-Rijeka 2020, osvojila je prestižnu Diplomu “Milka Trnina” te Nagradu hrvatskoga glumišta za najbolju opernu predstavu u cjelini.
Bio je to velik izazov za riječku Operu, koja prvi put u svojoj povijesti producira neku operu Richarda Wagnera.

Predstava, s pauzama nakon prvog i drugog čina, traje oko četiri i pol sata. Izvodi se na njemačkom, uz titlove na hrvatskom i engleskom jeziku.