Novosti

21. prosinca 2020.

Potpisan ugovor o suradnji Lisinskog i Hrvatske radiotelevizije

Ravnatelj Lisinskog Dražen Siriščević i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, uz nazočnost zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, potpisali su ugovor kojim je nastavljena dugogodišnja plodna suradnja između dviju institucija.
 
Ugovor je potpisan na konferenciji za medije u predvorju Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
 
Glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije Kazimir Bačić tom je prilikom rekao da se ovim Ugovorom ansamblima osigurava mjesto za nastupe te dodatno osigurava budućnost kulturnih događanja u Zagrebu, posebice u ovim otežanim uvjetima uslijed potresa i pandemije. 
„Ovaj  Ugovor jamči da će glazbenici HRT-a imati osigurano mjesto na kojem mogu stvarati glazbu i poticati glazbene doživljaje. I zato mi je čast i zadovoljstvo što ćemo u ovoj  kultnoj palači glazbe u interesu svih nositelja ugovora, kao i umjetnika i publike, našu suradnju potvrditi i nastaviti u budućnosti", kazao je Bačić. 
 
Ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog Dražen Siriščević istaknuo je da ansambli Hrvatske radiotelevizije koriste dvorane Lisinskog od 1973., kada je dvorana i otvorena.  
„Ovaj je Ugovor znak dobre volje i simbolična potvrda da se naša odlična suradnja nastavlja. I kada je dvorana puna, to predstavlja relativno mali broj ljudi koji mogu uživati u vrhunskim glazbenim izvedbama, stoga je HRT iznimno bitan jer dijeli tu glazbenu radost slikom i tonom širom Hrvatske i svijeta“, rekao je Siriščević.     
 
Gradonačelnik Milan Bandić zahvalio je svima što su strpljivim pregovorima došli do Ugovora o nastavku dobre suradnje i na tomu što će i nadalje vrhunska kultura biti dostupna većem krugu publike. Osvrnuo se na činjenicu da je Lisinski "od samoga osnutka 'hram glazbe', dom za ponajbolje soliste i ansamble i vrhunske umjetnike svjetskoga glasa".
 
Dražen Siriščević ujedno je najavio atraktivan program u Lisinskom i u budućnosti: „Imat ćemo vrhunske ansamble Hrvatske radiotelevizije u dvorani Lisinski, vrhunske soliste i dirigente koji su i od svjetskoga značaja, a i hrvatska su glazbena reprezentacija!“