Novosti

7. prosinca 2022.

Proslava 30 godina emisije Music Pub u sklopu Dana dvorane Lisinski

Velika koncertna promocija uz nastup brojnih poznatih glazbenih imena u povodu 30 godina kultne emisije Music pub Zlatka Turkalja i objave vinilnog izdanja održat će se 29. prosinca u Maloj dvorani.
 
Drugi program Hrvatskoga radija krasi jedna od najpoznatijih glazbenih emisija u Hrvatskoj koja ove godine slavi svoj 30. rođendan. U povodu velikoga slavlja objavljeno je trostruko vinilno izdanje "Music pub - 30 godina", a legendarni zaljubljenik u glazbu i urednik kultne emisije, Zlatko Turkalj, u suradnji s Croatia Records organizira veliku koncertnu promociju izdanja u sklopu proslave rođendana Dvorane Lisinski.

Na koncertnoj promociji nastupit će najveće zvijezde domaće glazbe koje su prošle kroz Turkijev Music pub poput Vanne, Mladena Bodaleca, Borisa Novkovića, Tine Vukov, J.R. Augusta, Nele, Tine Kresnik, Noe Rupčića, Antonele Doko, Matea Pilata, Luce, a njima će se pridružiti i gosti iznenađenja. Glazbenike će pratiti vrhunski svirači okupljeni pod vodstvom gitarista i aranžera Zvonimira Radišića. 
 
U povodu 30 godina Music puba na 3 vinila su, po izboru Zlatka Turkalja, uvrštene samo najkvalitetnije i najznačajnije pjesme izvođača i bendova koji su obilježili čuvenu emisiju. Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog pravo je mjesto za promociju tako znakovitog izdanja.
 
Na izdanju se nalaze pjesme Parnog valjka, Haustora, Laufera, Jure Stublića & Filma, Daleke Obale, Prljavog kazališta, Opće Opasnosti, Gorana Barea & Majki, Dine Dvornika, Ilana Kabilja, Gibonnija, Đavola, Borisa Novkovića, J.R. Augusta i drugih. 
 
"Glazbenici znaju reći da osvijeste da su u glazbi nešto postigli tek kad ih Turki (kojega su neki od njih opjevali i u svojim pjesmama) pozove u emisiju. Izuzetno ga poštuju, a on je, kako to i sam voli reći, gotovo sa svima njima 'frend'. Turki od veljače 2004. godine radi na Drugom programu Hrvatskoga radija, gdje uz svoj Music pub uređuje i komentira sve važnije glazbene manifestacije: koncerte, festivale, Porin, Doru, Eurosong te humanitarne akcije Hrvatske radiotelevizije, a organizira i godišnju glazbenu Nagradu Music pub", napisala je o legendarnom uredniku i emisiji Music pub Klara Rožman.

Koncertna promocija u Lisinskom održava se na dan proslave otvorenja Dvorane Lisinski, a kruna je i najljepša rođendanska proslava legendarne emisije. 
Ulaznice su dostupne po cijeni od 80 kn na blagajnama Lisinskog i online OVDJE.
 
Luksuzno vinilno izdanje "Music pub - 30 godina" dostupno je na webshopu po cijeni od 250 kn.