Novosti

30. svibnja 2015.

Proslava Dana grada Zagreba

Proslava Dana Grada Zagreba svoju će ovogodišnju završnicu uveličati svečanom izvedbom Carmine Burane, Carla Orffa, u prekrasnom ambijentu Parka dr. F. Tuđmana u subotu, 30. svibnja 2015. u 20.30 sati.
 
Nakon grandioznih koncerata Zagrebačke filharmonije u povodu Dana grada Zagreba na zagrebačkim fontanama i na Tomislavcu, uoči Dana branitelja ovogodišnji će se koncert održati u Parku dr. Franje Tuđmana. Revitalizacija ovog parka, kao i oživljavanje mnogobrojnih atraktivnih gradskih lokacija raznovrsnim programima, postali su stalan dio kulturne ponude i tradicije kako za građane, tako i za mnogobrojne turiste i posjetitelje naše metropole.
 
Zagrebačka filharmonija priprema posebnu glazbenu poslasticu - na koncertu u subotu, 30. svibnja, izvest će glasovitu Carminu Buranu Carla Orffa. Orkestar će nastupiti pod ravnanjem sjajnog mladog dirigenta Vetona Marevcija uz vokalne soliste: sopranisticu Antoniu Dunjko, tenora Dejana Maksimilijana Vrbančiča i baritona Floriana Tavića te zborove: Ivan Goran Kovačić, Dječji zbor Zvjezdice, Dječji operni zbor i zbor Muzičke akademije u Zagrebu.
 
Nakon svečanog koncerta u povodu otvaranja nove zgrade Muzičke akademije u rujnu prošle godine, suradnja Zagrebačke filharmonije i zagrebačke Muzičke akademije se nastavlja i na koncertu za Dan grada. Iznimni studenti Akademije - dirigent Veton Marevci, te solisti Antonia Dunjko i Florian Tavić dobili su priliku svojim nastupima uveličati izvedbu Carmine Burane.   
 
Ulaz na koncert je slobodan za sve posjetitelje.  U slučaju kiše koncert će se, u istom terminu, održati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.