Novosti

20. listopada 2021.

Razgovor s umjetnicima – upoznajte zvijezde klasične glazbe nakon koncerata ciklusa 'Lisinski subotom'

Pogledajte video-snimku razgovora s umjetnicima koji se održao 25. rujna, nakon izvedbe oratorija "Stvaranje svijeta" Josepha Haydna.
 
Lisinski subotom održava se već punih 40 godina kao vrhunski glazbeni doživljaj! Koncerti klasične glazbe omogućavaju publici uživanje u izvedbama najpoznatijih svjetskih izvođača i ansambala, a razgovori s umjetnicima koji slijede nakon koncerata daju posjetiteljima priliku da i izbliza upoznaju eminentne glazbene umjetnike.
 
Ova sezona ciklusa Lisinski subotom otvorena je oratorijem Stvaranje svijeta Josepha Haydna koji su izveli svjetski cijenjeni operni umjetnici koji ne nastupaju često u Hrvatskoj, sopranistica Evelin Novak, tenor Krešimir Špicer i bariton Krešimir Stražanac u pratnji Simfonijskog orkestra i Zbora Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem maestra Tomislava Fačinija
 
Nakon koncerta, umjetnici su se vratili na pozornicu kako bi s publikom podijelili svoje dojmove i otkrili neke zanimljivosti iz svojih života i glazbenih karijera.
 
U razgovoru su sudjelovali: Tomislav Fačini, Evelin Novak, Krešimir Špicer i Krešimir Stražanac
 
Ne propustite i ove subote, 23. listopada nakon koncerta na pozornici popratiti razgovor s velikom pijanisticom Dubravkom Tomšič Srebotnjak, dirigentom Simonom Krečičem i Matejem Švarcom, direktorom i umjetničkim voditeljem Orkestra.